Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΑΝΕΤΡΕΨΕ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ! -Γιώργο, πως επιτρέπεις τόση ταπείνωση;






Aπό τον Βασίλη Μπόνιο
Ο Σόιμπλε αποκάλυψε ότι ο Βενιζέλος ανέτρεψε τον Παπανδρέου μετά τις Κάννες και εξαιτίας του αποσύρθηκε το δημοψήφισμα για την δανειακή σύμβαση.
Μετά από αυτό αναρωτιέται κανείς τι άλλο περιμένει ο Παπανδρέου και οι παπανδρεικοί. Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν ο γιος του Ανδρέα να ψηφίζει συντεταγμένα έναν μαιμού προυπολογισμό.
Πόσες ταπεινώσεις θα ανεχτεί επιτέλους ένας Παπανδρέου;
-Βιώσαμε αυτή την κατάσταση, αν θυμάστε, και στο Συμβούλιο των Καννών, όταν διαπραγματευτήκαμε με τον Παπανδρέου το δημοψήφισμα, το οποίο βέβαια την επόμενη ημέρα αποσύρθηκε υπό την πίεση του τότε υπουργού Οικονομικών,Ευάγγελου Βενζέλου.
Αυτά ανάμεσα στα άλλα ο Σόιμπλε. Περιμένουμε από τους Παπανδρέου να σταθούν στο ύψος του ονόματός τους και να προχωρήσουν στην δημιουργία κόμματος αντί να σέρνονται δειλοί και άβουλοι στην σκιά του Βενιζέλου.
Ο Βενιζέλος μετά τον ΓΑΠ εξουδετερώνει και τον Αντώνη Σαμαρά.
Ολοι οι εγκεφαλικοί Ελληνες ενθυμούνται ότι ο πρωθυπουργός Σαμαράς έως και την τελευταία στιγμή ξόρκιζε ότι μόνο την ιδέα των πρόωρων εκλογών αλλά και την επίσπευση της προεδρικής εκλογής.
Ωσπου ο Βενιζέλος πήρε το παιγνίδι πάνω του. Ηταν ο Βενιζέλος ο οποίος από την Βασιλεία της Ελβετίας έκανε λόγο για την επίσπευση της διαδικασίας εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Οι αναγκαίες εγγυήσεις θα δοθούν εφόσον υπάρχει η βούληση του ελληνικού λαού. Γιατί εμείς ενεργούμε στο όνομα του ελληνικού λαού και πρέπει να έχουμε δύναμη, πρέπει να έχουμε στήριξη εσωτερική για να μπορέσουμε να επιβάλουμε την αλήθεια».
Ο Σαμαράς στο άκουσμα της δήλωσης του Βενιζέλου άρχισε ένιωσε το έδαφος να φεύγει κάτω από τα πόδια του. Πανικός. Επικοινώνησε με τον πανούργο αντιπρόεδρο. Αυτός αντί να τον καθησυχάσει τον πανικόβαλε ακόμη περισσότερο.
Η δίωρη συνάντηση Τσίπρα-Βενιζέλου άρχισε να στιφογυρίζει στο μυαλό του Σαμαρά αυξάνοντας το αίσθημα του πανικού.
Εβλεπε ότι ο Bενιζέλος τον οδηγεί σε πρόωρες εκλογές. Οπως ο γερο-Σουφλιάς τον Καραμανλή-ήταν ο λαρισαίος που έστειλε αδιάβαστο τον τότε πρωθυπουργό.
Τώρα ο Βενιζέλος βρισκόταν λίγο πριν το 2 στα 2. Ο Σαμαράς θα είχε την τύχη του ΓΑΠ. Ο Βενιζέλος είχε φροντίσει να ενημερώσει τον Σόιμπλε για τις κινήσεις του. Γι΄ αυτό και σήμερα ο Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν αιφνιδιάστηκε από την κίνηση Σαμαρά-όπως συνέβη με τον Παπανδρέου στις Κάννες.
Ο Σόιμπλε είχε ενημερωθεί από τον Βενιζέλο. Ο Σόιμπλε συμφώνησε με την ανάλυση του Βενιζέλου ο οποίος τον έπεισε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο στις μεταρρυθμίσεις είναι η πίεση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
-Πρέπει να τον φέρουμε στην εξουσία για να πάρει το μάθημά του...
Ο Βενιζέλος είναι σχεδόν σίγουρος ότι θα είναι και με την νέα κυβέρνηση το Νο2- θα συγκυβερνά δηλαδή με τον Αλέξη Τσίπρα.
Με τον Βενιζέλο στην κυβέρνηση, ο Σόιμπλε δεν έχει να φοβάται τίποτε.
50 χιλιόμετρα βόρεια από το κένρο της Αθήνας.
Στην οικία του Γιώργου Παπανδρέου, 7 παπανδρεικοί βουλευτές δοκιμάζουν τσάι χωρίς τείνη και συζητούν για την δημιουργία κόμματος. Διαβάζουν στο Κουρδιστό Πορτοκάλι ότι ο ΓΑΠ είναι άτολμος και δειλός και επιχειρούν να ανατρέψουν αυτή την εικόνα: Toυ κιοτή ηγέτη ο οποίος ψηφίζει συντεταγμένα έναν προυπολογισμό-παρωδία ο οποίος έχει ακυρωθεί ήδη.
Οι παπανδρεικοί αφού απολαύσουν τσάι χωρίς τείνη παίρνουν δύναμη όπως ο Ποπάυ από το σπανάκι και ετοιμάζονται να μας εκπλήξουν. Τελευταίες πληροφορίες τούς θέλουν να ανακοινώνουν από στιγμή σε στιγμή το νέο κόμμα του Παπανδρέου.
-Θα συγκυβερνήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ...
Αυτό διαδίδουν ντοπαρισμένοι από το τσάι χωρίς τείνη.
Οι πανέλληνες περιμένουμε από τους μπαγάσηδες να μας εκπλήξουν και να τολμήσουν επιτέλους να κάνουν το κόμμα.
Καταραμένη τείνη...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του