''ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΕΠΙΖΗΜΙΑ''...

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο υπουργό εξαπέλυσε ο κ.Αδωνις Γεωργιάδης στην Βουλή λόγω της καθυστέρησης όπως είπε στην κατάθεση ...
του συνδικαλιστικού νομοσχεδίου. «Ντροπή σας που δεν το έχετε φέρει» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ προκαλώντας αίσθηση καθώς η φράση του δεν απευθυνόταν προς τα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά προς τα υπουργικά.
«Γι αυτά τα θέματα δεν χρειάζεται να έχουμε την τρόικα. Δεν χρειάζεται να μας τα λένε οι δανειστες Μόνοι μας έπρεπε να τα είχαμε λύσει» υποστήριξε.Πάντως,  ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι είναι ο πιο «μνημονιακός» βουλευτής του κοινοβουλίου έσπευσε όμως να επισημάνει πως οι νέες απαιτήσεις των δανειστών είναι παράλογες και επιζήμιες.«Τα μέτρα που ζητά η τρόικα είναι επικίνδυνα και επιζήμια. Αν τα πάρουμε θα βλάψουμε την οικονομία που βγαίνει από την υφεση και οδεύει προς την ανάπτυξη» είπε καλώντας όλες τις πολιτικές δυνάμεις «να είμαστε μια γροθιά -  μπετον αρμέ απέναντι σε αυτές τις απαιτήσεις».Νωρίτερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης είχε εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση τόσο για το θέμα του Νίκου Ρωμανού όσο και στην συμπεριφορά της προς την τρόικα.

Κάλεσε την κυβέρνηση να πει το «περίφημο ρητό: το κράτος δεν εκβιάζεται» στους δανειστές και όχι στον Νίκο Ρωμανό. « Θα οδηγήσετε στο θάνατο τον Νίκο Ρωμανό επειδή ή θα πείτε το περίφημο ρητό ότι το κράτος δεν εκβιάζεται. Έλεος. Αν θέλετε να το πείτε να το πείτε στην τρόικα και όχι στον Ρωμανό» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε «Στην τρόικα δεν το λέτε αυτό. Υποκύπτεται στους εκβιασμούς».

Σημείωσε «λέγατε ότι θα φύγετε από το Μνημόνιο το 2015 και δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα. Θα διώξετε και το ΔΝΤ. Το θέατρο εσωτερικής κατανάλωσης είχε ημερομηνία λήξης. Βλέπουμε όχι μόνο να φεύγει αλλά να παίρνει παράταση το Μνημόνιο. Να έρχονται νέα μέτρα. Θα έχουμε νέο μνημόνιο που θα αντικαταστήσει το παλιό. Αντί να διώξετε το ΔΝΤ αυτό θα συνεχίσει την επιτήρηση της χώρας» και πρόσθεσε έρχονται νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

Σύγκρουση και για τους «αργυρώνητους αποστάτες»

Οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι συγκρούστηκαν και για τα περι ποστασιών ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο κ. Λαφαζάνης αναφερόμενος στην επιστολή των «8» είπε «λένε πρώτα να βρούμε πρόεδρο και μετά μέσα στο 2015 γενικώς να πάμε σε εκλογές και απευθύνονται σε κόμματα του δημοκρατικού τόξου. Έπρεπε να απευθυνθούν όμως μόνο στα κόμματα του μνημονιακού τόξου.  Δίνουν φιλί ζωής στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και ψήφο στο νέο μνημόνιο και στην περιπέτεια που μπαίνει η χώρα» και πρόσθεσε «οι 7 είναι υπέροχοι αλλά όταν γίνονται 8 γίνονται χάλια».

Ενώ τέλος χαρακτήρισε εκτροπή πιθανή εκλογή ΠτΔ από την παρούσα Βουλή και πρόσθεσε «η θεσμική αξιοπιστία επιβάλλει να πάει χώρα ομλά και άμεσα σε εκλογές ώστε η νέα Βουλή να εκλέξει ΠτΔ».

Απαντώντας ο κ. Γεωργιάδής κάλεσε τον κοινοβουλευτικό του ομόλογο να ανεβάσει τον αριθμό των βουλευτών από 8 σε 9 υποστηρίζοντας πως «την ίδια πρόταση με του οκτώ είχε κάνει και ο κ. Σταθάκης σε εκπομπή του κ. Χατζηνικολάου».

Αναφορικά με τις καταγγελίες για αργυρώνητους και αποστάτες βουλευτές κάλεσε την αντιπολίτευση να απαντήσει εάν χαρακτηρίζει με τον ίδιο τρόπο και όσους ανεξάρτητους βουλευτές συμπαρατάσσονται και με το «όχι» στην εκλογή ΠτΔ. Χρησιμοποίησε μάλιστα το παράδειγμα του κ. Νίκου Νικολόπουλου ο οποίος αν κι εξελέγη με την ΝΔ, σήμερα βρίσκεται στους ΑΝΕΛΛ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του