''Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΠΗΔΗΣΕΙ ΤΑ ΕΜΠΟΔΙΑ''...


Ευρεία δημοσιότητα στις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα, με επίκεντρο τις επερχόμενες ψηφοφορίες για την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας...
και την ανακοινωθείσα από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά υποψηφιότητα τού πρώην επιτρόπου της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Σταύρου Δήμα, δίνουν στα σημερινά τους φύλλα οι περισσότερες από τις αυστριακές εφημερίδες.Χαρακτηριστικοί είναι οι τίτλοι των σχετικών δημοσιευμάτων ορισμένων εφημερίδων, όπως: «Ο Σαμαράς θέλει αναμέτρηση δυνάμεων με τους αντιπάλους των μεταρρυθμίσεων» («Ντι Πρέσε»), «Φυγή προς τα εμπρός» («Βίνερ Τσάιτουνγκ»), «Η αντίθετη στη λιτότητα Αριστερά πανηγυρίζει: Η Ελλάδα μπροστά σε πρόωρες εκλογές» («Ντερ Στάνταρντ»), «Ο Σαμαράς προσπαθεί να υπερπηδήσει τα προβλήματα» («Κλάινε Τσάιτουνγκ»).

Στα δημοσιεύματα γίνονται αναφορές στο πρόσωπο του υποψηφίου και στη διαδικασία εκλογής Προέδρου από την ελληνική Βουλή και επισημαίνεται πως εάν στον τρίτο γύρο δεν επιτευχθεί η απαραίτητη πλειοψηφία των 180 βουλευτών ακολουθεί διάλυση της Βουλής και προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών, ενώ στην περίπτωση επίτευξης πλειοψηφίας η σημερινή κυβέρνηση θα μπορέσει να παραμείνει στην εξουσία πιθανόν έως το 2016.

Σημειώνεται, επίσης, πως η κυβέρνηση δεν διαθέτει αυτήν τη στιγμή την απαραίτητη πλειοψηφία και οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές, βάσει όλων των δημοσκοπήσεων, θα αναδείκνυαν στην εξουσία τη ριζοσπαστική αριστερή αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα, η οποία θέλει επαναδιαπραγμάτευση με την τρόικα των δανειστών και επιπλέον ζητάει μια διαγραφή χρέους.

Ενδεικτικότερο είναι το δημοσίευμα της «Ντι Πρέσε», στο οποίο αρχικά σημειώνεται πως, έπειτα από την απόφαση του Eurogroup για μια «τεχνική παράταση» του ελληνικού προγράμματος βοήθειας, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κάνοντας μια φυγή προς τα εμπρός και για να δημιουργήσει σαφείς πολιτικές συνθήκες για σκληρές διαπραγματεύσεις με τους δανειστές, επέσπευσε την προγραμματισμένη για τον Φεβρουάριο εκλογή του νέου Προέδρου.

Όπως γράφει η εφημερίδα, ο πρωθυπουργός κατέστησε υπεύθυνο της πολιτικής ανασφάλειας τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, κατά την άποψη του κ. Σαμαρά, μέσα από την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο «εκβιάζει» βουλευτικές εκλογές, ενώ ο ίδιος θεωρεί πως με την εκλογή του Προέδρου θα αποκατασταθεί η σταθερότητα, ενώ ο εταίρος του στην κυβέρνηση, ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, έθεσε τους αναποφάσιστους βουλευτές σε δίλημμα πως εάν καταψηφίσουν τον υποψήφιο θα είναι συνυπεύθυνοι για την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Εξάλλου, η εφημερίδα «Βίνερ Τσάιτουνγκ» γράφει, μεταξύ άλλων, πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς έκανε αυτό που κάνει πάντα όταν βρίσκεται υπό πίεση, παίρνει δηλαδή δραστικά μέτρα για να υπερπηδήσει τα εμπόδια. Επίσης, η εφημερίδα αναφέρει πως εδώ και εβδομάδες γίνονται σκληρές διαπραγματεύσεις για νέα μέτρα λιτότητας, που θα ήταν πολύ επώδυνα για τους εξουθενωμένους Έλληνες, αλλά και πολιτική αυτοκτονία για την κυβέρνηση, καθώς κάποιοι βουλευτές των συγκυβερνώντων κομμάτων έχουν προειδοποιήσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέο πακέτο λιτότητας.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του