ΣΤΗΝ ΘΗΒΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ!!!






Σε δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας (ΕΘΝΟΣ) με τίτλο « Αδειάζουν τις παράνομες χωματερές - Σε ποιους δήμους θα γίνει «εξαγωγή» σκουπιδιών»παρουσιάζεται η επικείμενη απόφαση του ΥΠΕΚΑ για την μεταφορά των απορριμμάτων της Νότιας Εύβοιας, δηλαδή των Δήμων Καρύστου και Κύμης Αλιβερίου στην Θήβα!!!. Αυτό θα γίνει άμεσα προκειμένου να κλείσουν οι λειτουργούσες χωματερές και να μειωθεί το πρόστιμο των 22.000.000 ευρώ που πρόκειται να υποβάλει το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στην Ελλάδα.
«Επιπλέον τα πρόστιμα δεν αναμένεται να επιβληθούν αμέσως αλλά θα παραχωρηθεί από την ΕΕ περίοδος διαβουλεύσεων ενός μηνός, κατά την οποία η ελληνική πλευρά θα έχει την ευκαιρία να διαπραγματευτεί περαιτέρω, παρουσιάζοντας τις δράσεις που έχουν πραγματοποιηθεί και τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου.
Σύμφωνα με την εισήγηση της Γενικής Εισαγγελέως του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, επιβάλλονται στην Ελλάδα: α) κατ΄ αποκοπή πρόστιμο 22 εκατομμυρίων ευρώ για μη συμμόρφωση με την πρώτη δικαστική απόφαση του 2005 που όριζε κλείσιμο μέχρι το 2009 όλων των παράνομων χωματερών, β) ημερήσιο πρόστιμο 54.450 ευρώ, το οποίο θα απομειώνεται κατά 150 ευρώ / ημέρα κάθε φορά που θα παύει η λειτουργία ενός ΧΑΔΑ ή θα ξεκινά η αποκατάσταση ενός ΧΑΔΑ.

Πιστεύεται πως το ημερήσιο πρόστιμο μπορεί τώρα να μειωθεί αισθητά και να φθάσει ακόμα και τα 10.000 ευρώ. Στόχος είναι όλες οι παράνομες χωματερές να έχουν κλείσει μέχρι το τέλος του 2015, με τη λήξη του ΕΣΠΑ (από το οποίο χρηματοδοτείται η αποκατάσταση των ΧΑΔΑ με 150 εκατομμύρια ευρώ).
Λίγες είναι οι ελπίδες για τη μείωση του κατ΄ αποκοπή προστίμου καθώς αφορά παρελθόντα έτη, όμως και εδώ θα γίνουν προσπάθειες. Η ελληνική πλευρά προτείνει να ισχύσει το συγκεκριμένο πρόστιμο από το 2009 (και όχι από το 2005, όπως λέει η απόφαση της εισαγγελέως), χρονιά κατά την οποία εξέπνεε η προθεσμία για το κλείσιμο των παράνομων χωματερών. Δεσμευόμαστε επίσης να αποκαταστήσουμε εντός του 2014 το 10% των ανενεργών ΧΑΔΑ (25 περίπου) και εντός του 2015 να συμβασιοποιηθεί η αποκατάσταση όλων των υπολοίπων. Σημειώνεται πως σήμερα υπάρχουν 205 ανενεργοί μη αποκαταστημένοι ΧΑΔΑ»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του