“Ο ΓΚΑΙΜΠΕΛΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΝΝΑ. ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟ”-ΒΑΡΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΤΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΑΡΧΗ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ- ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΗΣ ΡΙΤΣΑΣ, Ο ΚΟΥΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΓΚΑΚΟΣ

antenna-syriza1


Ασυνήθιστα σκληρές φράσεις κατά δημοσιογράφων αλλά και μηχανισμών, χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του left και της Αυγής για να χαρακτηρίσει την ανάρμοστη, όπως υποστηρίζει, συμπεριφορά ανθρώπων του τηλεοπτικού σταθμού που μέσω εργαζομένων του, κάνουν πλύση εγκεφάλου στους Έλληνες πολίτες και φτιάχνουν κλίμα εν όψει της προεδρικής εκλογής.
“Ο δημοσιογράφος Γιώργος Κούρος στο κυριακάτικο κεντρικο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1απείλησε ανοιχτά, χρησιμοποιώντας πολύ βαρείς χαρακτηρισμούς, τους βουλευτές που θα «τολμήσουν» να μην ψηφίσουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας λέγοντας, μεταξύ άλλων τραγελαφικών, πως οι ψηφοφόροι θα τους γυρίσουν την πλάτη!”, αναφέρει το left , προβάλλοντας και το “επιλήψιμο” βίντεο.

Είναι η δεύτερη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται κατά του ΑΝΤ1. Η πρώτη ήταν παραμονή ευρωεκλογών. Τότε είχε καταγγείλλει ότι “σε μαύρη φιλοκυβερνητική προπαγάνδα, ξεπερνώντας κάθε όριο δημοσιογραφικής δεοντολογίας και προεκλογικής νομιμότητας, επιδόθηκε τις τελευταίες ημέρες ο ΑΝΤ-1. Το κανάλι του Μ. Κυριακού, απροσχημάτιστα και χωρίς καμία επίφαση τήρησης των ισορροπιών ή της πολυμέρειας, κούνησε το δάχτυλο στους πολίτες υποδεικνύοντας πώς πρέπει να σκεφτούν για να ψηφίσουν και συνεπώς πού πρέπει να κινηθεί η ψήφος τους.
Είναι ο Ρογκάκος ο νέος Πρετεντέρης;
Τόσο στο δελτίο ειδήσεων του καναλιού όσο και με ειδικό ντοκιμαντέρ – αφιέρωμα στις ευρωεκλογές, με τίτλο «Ψήφος με ειδικό βάρος», του δημοσιογράφου Νικόλα Βαφειάδη, ο ΑΝΤ-1 ακολούθησε κατά γράμμα το μοτίβο της προεκλογικής καμπάνιας της Ν.Δ., την οποία ενσωμάτωσε στην ειδησεογραφία και το ρεπορτάζ. Με τον τρόπο αυτό, ο ΑΝΤ-1 μετέτρεψε τη διαφήμιση της Ν.Δ. σε δημοσιογραφική αλήθεια.
Επενδύοντας στο μοτίβο της ανασφάλειας στο παρόν και του φόβου για το μέλλον, ακριβώς όπως επένδυσε η καμπάνια Σαμαρά -οι τουρίστες θα φύγουνε και οι επενδυτές δεν θά ‘ρθουνε-, ο ΑΝΤ-1 περιέγραψε ένα φανταστικό σενάριο για το τι δεινά περιμένουν τη χώρα, στην περίπτωση που θα υπερψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο επίκεντρο της προπαγάνδας, το δίλημμα «σταθερότητα ή ατύχημα;» -όπου «ατύχημα» τυχόν λαϊκή εντολή υπέρ ΣΥΡΙΖΑ… Ο ΑΝΤ-1 πήρε τη σκυτάλη από το Mega και κατεβάζει, όπως όλα δείχνουν, την «αυθεντική» γραμμή της Ν.Δ.
Για τη δουλειά επιστρατεύτηκαν οι δημοσιογράφοι Γιώργος Κούρος και Νίκος Ρογκάκος, οι οποίοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου: Θα πάμε σε αστάθεια και αβεβαιότητα με οδυνηρά αποτελέσματα ή θα ακολουθήσουμε τον δρόμο της ανάκαμψης, που είναι ένας ορατός δρόμος; ρώτησε ο Γ. Κούρος και υπογράμμισε τον κίνδυνο να διαμορφωθούν συσχετισμοί που μπορεί να τινάξουν στον αέρα ό,τι έχει καταφέρει ώς σήμερα η χώρα. Εξάλλου, η πολιτική αστάθεια θα ανοίξει την όρεξη στους κερδοσκόπους των αγορών να επιτεθούν και πάλι στη χώρα μας, είπε, για να καταλήξει πως «αν η ψήφος έχει τιμωρητικό χαρακτήρα, οι πρώτοι που θα το μετανιώσουν θα είναι οι τιμωροί».
«Χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, Ρίτσα», είπε στην παρουσιάστρια του δελτίου ο Ν. Ρογκάκος: «Επιτρέπεται τώρα να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα»; Η οικονομία ανακάμπτει – Ο τόπος και η οικονομία χρειάζονται σταθερότητα – Φτάνοντας στην κάλπη να μην παίξουμε στα ζάρια την οικονομία. Η δεινότητα επιχειρημάτων του δημοσιογράφου έκανε κάποιον να ρωτήσει στο Facebook: Είναι ο Ρογκάκος ο νέος Πρετεντέρης;
Παρόμοιας εμπνεύσεως ήταν και το ντοκιμαντέρ «Ψήφος με ειδικό βάρος», από το κανάλι που μέχρι σήμερα τα ντοκιμαντέρ τα αναλάμβανε ο Γρηγόρης Αρναούτογλου. Ο Ν. Βαφειάδης, την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, επιχείρησε να μας πείσει πώς αν υπάρξει ανατροπή, θα καταστραφεί ολόκληρος ο πλανήτης. Με ποιο τρόπο; Πρώτα – πρώτα θα καταστραφεί η Ελλάδα. Αυτή θα συμπαρασύρει ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία θα συμπαρασύρει την Αμερική. Η καταστροφή της Αμερικής θα επιφέρει καταστροφή της Ρωσίας και ιδού η κατάρρευση του πλανήτη.
Παρέμβαση εισαγγελέα και ΕΣΡ ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
Για τη φιλοκυβερνητική προπαγάνδα του ΑΝΤ-1 εξέδωσε καταγγελία το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ το Σάββατο, με την οποία ζητάει την παρέμβαση του εισαγγελέα και του ΕΣΡ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:
«Η φιλοκυβερνητική προπαγάνδα του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 ξεπέρασε κάθε όριο. Το χωρίς ίχνος δημοσιογραφικής δεοντολογίας προπαγανδιστικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού παραβιάζει κατάφωρα την εκλογική νομοθεσία και επιβάλλει την άμεση παρέμβαση της εισαγγελίας και του ΕΣΡ για την εφαρμογή του νόμου.
Τα χιλιάδες τηλέφωνα διαμαρτυρίας που δεχόμαστε από πολίτες από όλη την Ελλάδα αποδεικνύουν πως οι φτηνοί προπαγανδιστές ‘τζάμπα’ σκίζονται για να διασώσουν την καταρρέουσα κυβέρνηση».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του