Γάζωσαν την ισραηλινή πρεσβεία


Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Στόχος αγνώστων έγινε τα ξημερώματα της Παρασκευής η πρεσβεία του Ισραήλ που εδρεύει επί της οδού Μουσών στο Ψυχικό.

Οι δράστες, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τέσσερις και επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες,  λίγα λεπτά μετά τις 3.00 έβαλαν με καλάσνικοφ κατά της πρεσβείας και εν συνεχεία τράπηκαν σε φυγή, κατευθυνόμενοι προς τον Περιφερειακό Γαλατσίου.

Οι δράστες λίγα λεπτά μετά τις 3.00 έβαλαν με καλάσνικοφ κατά της πρεσβείας και εν συνεχεία τράπηκαν σε φυγή, κατευθυνόμενοι προς τον Περιφερειακό ΓαλατσίουΆμεσα ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και στο σημείο έσπευσαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες πραγματοποιούν έρευνες. Μέχρι στιγμής έχουν συλλέξει τουλάχιστον 15 κάλυκες.

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι άκουσαν πυροβολισμούς περί τις 3.10 π.μ. Σύμφωνα με υπάλληλο του πρατηρίου καυσίμων που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από την πρεσβεία, ο οποίος μίλησε στο zougla.gr, ακούστηκαν δύο συνεχόμενες ριπές πιθανόν από αυτόματο όπλο και όταν ο ίδιος βγήκε έξω υπήρχε έντονη οσμή από μπαρούτι.

Κλειστός παραμένει ο κόμβος στη Λεωφόρο Κηφισίας, στο ύψος της Πρεσβείας, στο Παλαιό Ψυχικό.

Η αστυνομία αναμένεται να εξετάσει τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που είναι εγκατεστημένες στην πρεσβεία αλλά και σε κοντινά καταστήματα, με στόχο να συλλέξουν στοιχεία για τις κινήσεις και την ταυτότητα των δραστών. Αναφορές για τραυματίες δεν υπάρχουν.

Αποκλεισμένη η περιοχή περιμετρικά της ισραηλινής πρεσβείας
Αποκλεισμένη η περιοχή περιμετρικά της ισραηλινής πρεσβείας




Υπενθυμίζεται ότι πριν από έναν χρόνο, τον Δεκέμβριο του 2013, επίθεση με καλάσνικοφ είχε σημειωθεί στην οικία του Γερμανού πρέσβη στην περιοχή του Χαλανδρίου.





H μαρτυρία του ιδιοκτήτη του πρατηρίου καυσίμων:







Oμάδα ΤΕΕΜ
Oμάδα ΤΕΕΜ






































Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του