Ο Ευ. Βενιζέλος -ως υπουργός πολιτισμού- διέκοψε τις «συστηματικές ανασκαφές!!!


» ….λόγω έλλειψης προθηκών, κλπ στα μουσεία. «….τα οκτώ από τα δέκα αρχαία αντικείμενα είναι στις αποθήκες»(;)….τάδε έφη ο κ. Ε. Βενιζέλος το Μάιο 1997 απαντώντας στον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, όταν του ζητήθηκε η συνέχιση των ανασκαφών στην ευαίσθητη περιοχή της Θράκης!….και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και ιστορίας του έθνους μας ….ας την βάλουμε στο χρονοντούλαπο ή ας την θάψουνε κάτω από μπάζα και μπετά ….»επιτήδειοι» εργολάβοι και εργολαβίσκοι.«Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΉ» 13-05-1997 (αρνητική κριτική)ΤΊΤΛΟΣ: Ανασκαφές και μουσεία.Αποσπάσματα από το άρθρο:«Από τα δέκα αρχαία αντικείμενα που έχουν ανακαλυφθεί, τα οκτώ βρίσκονται σε αποθήκες και μόνο τα δύο σε προθήκες μουσείων».
Αυτή είναι, «H απάντηση που έδωσε ο υπουργός Πολιτισμού στον Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης Άνθιμο, στην συνάντηση για την πολιτιστική ανάπτυξη της Θράκης, κατά τη διάρκεια της οποίας ζητήθηκε η συνέχιση των ανασκαφών στην περιοχή, είναι χαρακτηριστική.»

Είναι αλήθεια ότι ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε εδώ και καιρό τη διακοπή των συστηματικών ανασκαφών, προκειμένου να νοικοκυρέψει αυτό το κεφάλαιο-πληγή για το YΠΠO……..

Όμως, και ποιος μπορεί να εγγυηθεί αυτό που θέλει το YΠΠO; Διακόπτοντας για ένα χρόνο (ίσως και δύο) τις συστηματικές ανασκαφές, ποιος μπορεί να προεξοφλήσει ότι θα γίνει πράξη αυτό που δεν έγινε για δεκαετίες ολόκληρες; Θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα μπουν τα πράγματα σε μια σειρά. Λογικό κι αυτό, αλλά δεν παύει να είναι μία υπόθεση……..

H ανακοίνωση της διακοπής των συστηματικών ανασκαφών μοιάζει σαν πυροτέχνημα: εντυπωσιακό αλλά σύντομο. Κανείς δεν διευκρίνισε τις λεπτομέρειες: Kατ’ αρχήν, πόσες ανασκαφές διεξάγονται;

Ποιες και με ποια κριτήρια θα διακοπούν; Πώς θα αξιολογηθούν; Και κυρίως τι σημαίνει το «πλην ειδικών εξαιρέσεων»;



Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του