ΤΩΡΑ - Σε «Κόκκινο συναγερμό» οι ρωσικές μονάδες, μετακινούνται στα σύνορα με την Ουκρανία

Ο πρόεδρος της Ρωσίας έδωσε εντολή για την μεταστάθμευση μιας μηχανοκίνητης μεραρχίας πεζικού, http://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2014/12/russia1.jpgμε περίπου 4.000 στρατιώτες, τον εξοπλισμό και τα πυρομαχικά της στη βόρεια Κριμαία, στα σύνορα με την Ουκρανία, αναφέρει το πρακτορείο IANS .

 «Σύμφωνα με τις πληροφορίες , όλες οι στρατιωτικές μονάδες της Ρωσικής Ομοσπονδίας που σταθμεύουν στο βόρειο τμήμα της Κριμαίας προωθήθηκαν στα σύνορα με την Ουκρανία», ανέφερε και το ιρανικό πρακτορείο Press TV, σήμερα το Σάββατο επικαλούμενο τον εκπρόσωπο Εθνικής Ασφάλειας της Ουκρανίας , Αντρέι Lysenko.
 Η κίνηση αυτή, έρχεται από τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, λόγω της κατάστασης ασφαλείας στη Ουκρανία. Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται πιθανή επιθετική πρωτοβουλία του ουκρανικού στρατού , ο οποίος μόλις σήμερα παρέλαβε επισήμως 100 άρματα μάχης Τ-64 Bulat,, και ΤΟΜΑ BTR-4., αυτοκινούμενα πυροβόλα 2S1ι.


 Όλα τα στρατιωτικά οχήματα θα πρέπει θα παραδοθούν στις μονάδες του ουκρανικού στρατού και της Εθνικής Φρουράς της Ουκρανίας. Η παραλαβή της νέας τεχνολογίας θα βελτιώσει σημαντικά τις δυνατότητες του ουκρανικού στρατού στην « επικίνδυνη ζώνη» της ανατολικής Ουκρανίας .
 Σύμφωνα και με παλαιότερα άρθρα μας στο Pentapostagma.gr, αναμένονται εξελίξεις, λόγω της συγκέντρωσης ουκρανικών στρατιωτικών δυνάμεων, που αναμένεται να αναλάβουν επιθετικές πρωτοβουλίες , πολύ σύντομα. 

 Προφανώς η Μόσχα αναμένει εξελίξεις στην περιοχή και με την κίνηση αυτή, προειδοποιεί για τις επερχόμενες εξελίξεις στην περιοχή. όπως και να έχει θα παρακολουθούμε το θέμα στενά.
 Υπενθυμίζουμε ότι όλο αυτό το διάστημα ο ουκρανικός στρατός εξοπλίζεται , εκπαιδεύεται από αμερικανούς συμβούλους, για να μπορέσει να δημιουργήσει τετελεσμένα στην ανατολική Ουκρανία . Πάντως οι εξελίξεις από το σημείο αυτό και μετά θα είναι ραγδαίες.
 Η Κριμαία που βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Μαύρης Θάλασσας, και έχει μεγάλη στρατηγική αξία. Διαθέτει επίσης σημαντικό οικονομικά οφέλη, και είναι η πατρίδα πολλών κοιτασμάτων φυσικού αερίου, τα οποία είναι συνδεδεμένα με το σύστημα αγωγών της Ουκρανίας.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του