Nεκρός ο "χασάπης" της Θεσσαλονίκης




Νεκρός είναι -κατά πάσα πιθανότητα- ο Άλοϊς Μπρούνερ, ένας από τους πλέον αιμοδιψείς αξιωματικούς των Ες-Ες και κατά πολλούς ο -υπ' αριθμόν ένα- καταζητούμενος ναζί για εγκλήματα πολέμου είναι «κατά 99%» νεκρός.

Πρόκειται για τον περιβόητο «χασάπη της Θεσσαλονίκης» ο οποίος οδήγησε σε φριχτό θάνατο στα κρεματόρια περί τους 40.000 με 45.000 Ελληνοεβραίους, ιδιαίτερα από τη Βόρεια Ελλάδα.





Σύμφωνα με δηλώσεις του Εφραίμ Ζούροφ, διευθυντή του Κέντρου Σίμον Βίσενταλ κι ερευνητή ναζιστών εγκληματιών, στο BBC, ο Μπρούνερ «κατά 99%» πέθανε πριν από τέσσερα χρόνια στη Συρία, όπου είχε διαφύγει για να αποφύγει τη σύλληψη για τα φρικιαστικά εγκλήματά του.

Ο Εφραίμ Ζούροφ
Ο Εφραίμ Ζούροφ


Στήριξε μάλιστα τα λεγόμενά του σε μαρτυρία ενός «αξιόπιστου πρώην πράκτορα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών», ο οποίος είχε υπηρετήσει στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας τον Μπρούνερ «πραγματικό τέρας».

Πρόκειται για τον περιβόητο «Χασάπη της Θεσσαλονίκης» ο οποίος οδήγησε σε φριχτό θάνατο στα κρεματόρια περί τους 40.000 με 45.000 ΕλληνοεβραίουςΣτη Θεσσαλονίκη έφτασε τον Ιανουάριο του 1943 μετά από ειδική εντολή από τον Άιχμαν να συμμετάσχει στην επιχείρηση σύλληψης κι εκτοπισμού όλων των Εβραίων της πόλης (που υπολογίζοντας περί τις 56.000).

Υπολογίζεται ότι από την 15η Μαρτίου 1943 μέχρι την 10η Αυγούστου 1943, πάνω από 45.000 Εβραίοι της Θεσσαλονίκης στάλθηκαν στο Άουσβιτς-Μπίρκεναου.

Μετά τη λήξη του πολέμου, φέρεται να διέφυγε στη Συρία και να διετέλεσε σύμβουλος του Χαφέζ Αλ Άσαντ, πατέρα του σημερινού προέδρου, Μπασάρ Αλ Άσαντ. Υπήρξε στόχος των ισραηλινών μυστικών υπηρεσιών σε δύο δολοφονικές απόπειρες, με τη δεύτερη να έχει ως αποτέλεσμα να χάσει το ένα του μάτι.

Παρά τα εντάλματα και τις αμοιβές που προσφέρθηκαν για τη σύλληψή του, όχι μόνο αυτό δεν έγινε ποτέ, αλλά αντίθετα ξένα ΜΜΕ φιλοξένησαν συνεντεύξεις του όπου εμφανιζόταν αμετανόητος δηλώνοντας ότι έπρεπε να είχε σκοτώσει περισσότερους Εβραίους.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του