Tυχοδιώκτες ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, παίζουν με την τύχη της χώρας!



Επιμέλεια: Αγγελική Κιλιντζόγλου
«Εκφράζω δημοσίως τη διαφωνία μου βλέποντας το που θέλουν κάποιοι να πάνε τα πράγματα.» Με αυτή φράση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης εξέφρασε δημοσίως την αντίθεσή του για την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου για επίσπευση της προεδρικής εκλογής. 

Μιλώντας στην εκπομπή του κ. Παπαδάκη ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε πυρά κατά του κ. Βενιζέλου ζητώντας να συγκλιθεί άμεσα συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ ενώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως αποτυχημένη. 

Σχετικά με την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου και τις πληροφορίες που τον θέλουν να ιδρύει νέο κόμμα ο κ. Μωραΐτης απέφυγε να απαντήσει λέγοντας πως θα στηρίξει το κόμμα του.

Λάθος η απόφαση για επίσπευση της προεδρικής εκλογής

Συγκεκριμένα στην ερώτηση για την επίσπευση της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας ο κ. Μωραΐτης τόνισε ότι το πολιτικό σύστημα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και ο καθένας να υπηρετήσει αυτό που πρέπει χωρίς να κοιτάζει το συμφέρον του.

Ο κ. Μωραΐτης μίλησε για λάθος απόφαση της συγκυβέρνησης. «Η επίσπευση των προεδρικών εκλογών είναι μια απόφαση που δεν ετοιμάστηκε καθόλου για αυτό γίνονται όλα όσα γίνονται τις τελευταίες ημέρες. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που ο πρωθυπουργός δεν μιλάει με τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, δεν υπάρχουν συμβούλια πολιτικών αρχηγών, δεν υπάρχει εθνική συναίνεση» είπε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα όπως πρόσθεσε ο πρωθυπουργός όφειλε να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια προτού επισπεύσει την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.

Πάντως ο ίδιος ανέφερε πως θα ψηφίσει τον κ. Δήμα γιατί προτάσσεται πάνω από όλα τη σταθερότητα. 

Είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ

Σχετικά με το «φλέγον θέμα» των τελευταίων ωρών μετά την παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου και την φημολογούμενη ίδρυση νέου κόμματος ο κ. Μωραΐτης απέφυγε να δώσει πολλές πληροφορίες. «Είμαι μέλος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, με αυτό το κόμμα θα κατέβω στις εκλογές. Δεν θέλω να χωρίσουν οι δρόμοι μας με τους άλλους βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Με ενδιαφέρει η παράταξη».

«Προτείνω συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας»

Επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά του κ. Βενιζέλου ζητώντας αλλαγή ηγεσίας. «Πρέπει να σώσουμε την παράταξη με συνέδριο και αλλαγή ηγεσίας» είπε και πρόσθεσε πως «οι ώρες είναι κρίσισμες και θα κριθούν όσοι σιωπούν».

Μάλιστα όπως είπε «εάν ψηφιστεί ο κ. Δήμας, το πρώτο πράγμα που θέλω είναι μια ουσιαστική συμφωνία. Δεν μπορεί το κόμμα μου να σύρεται σε πράγματα χωρίς μια ουσιαστική προγραμματική συμφωνία».

Στο ενδεχόμενο διαγραφής του έπειτα από αυτήν του την τοποθέτηση ο κ. Μωραΐτης ανέφερε πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και των υπολοίπων κομμάτων θα πρέπει να πουν πια αυτά που νιώθουν χωρίς φόβο.

«Μέχρι την τελευταία στιγμή θα υπερασπίζομαι το κόμμα μου, αλλά θέλω το κόμμα μου να είναι έτοιμο για την επόμενη ημέρα» είπε χαρακτηριστικά. 

«Σαμαράς- Βενιζέλος παίζουν με την τύχη της χώρας»

Σφοδρή ήταν η επίθεση του κ. Μωραΐτη κατά του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου τους οποίους χαρακτήρισε ως «τυχοδιώκτες».

«Θα έπρεπε οι κ.κ. Σαμαράς - Βενιζέλος να σεβαστούν τις μάχες που έχουν δώσει οι κοινοβουλευτικές τους ομάδες. Ο τρόπος που διάλεξαν να το κάνουν δείχνει ένα τρόπο δραπέτευσης. Στο μυαλό τους έχουν το σενάριο της αριστερής παρένθεσης. Ότι γίνει στην χώρα και θα γίνουν πολλά ευθύνονται αυτοί που κυβερνούν, δεν φταίνε αυτοί που θα έρθουν μετά.Μιλώ για δραπέτευση, μπορεί να σκέφτηκαν και τυχοδιωκτικά. Οι ώρες είναι πολύ κρίσιμες και κανένας δεν μπορεί να παίζει με την τύχη της χώρας. Αυτοί που μας έφεραν στο σημερινό αδιέξοδο παίζουν την χώρα στα ζάρια».

Ο κ. Μωραΐτης μίλησε για μια αποτυχημένη κυβέρνηση αφού όπως είπε ο ίδιος εδώ και δύο δυόμισι χρόνια ψήφισε όλες τις αποφάσεις ακόμα και αυτές που δεν συμφωνούσε όμως η κυβέρνηση δεν προετοίμασε σε κανένα επίπεδο την χώρα για αυτά τα οποία έρχονται.

Να αποφασιστεί συνταγματική αναθεώρηση

Καταλήγοντας ο κ. Μωραΐτης εξέφρασε την ελπίδα του να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και κατόπιν να ληφθεί μια σημαντική απόφαση για συνταγματική αναθεώρηση.

«Πρέπει να πρυτανεύσουν οι σύνεση και η συνεννόηση. Έχουμε μπροστά τρεις στόχους: Το τέλος της διαπραγμάτευσης, το χρέος και συνταγματική αναθεώρηση» είπε.

Τέλος, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν ταυτίζεται με τον ΣΥΡΙΖΑ καθώς κάποιες θέσεις του έχουν εκφραστεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μωραΐτης αρνήθηκε κάτι τέτοιο αφού όπως εξήγησε  «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πρόταση για την επόμενη μέρα».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του