ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ Νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με 233 ψήφους ο Προκόπης Παυλόπουλος


Όπως και αναμενόταν άλλωστε νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρόκειται να είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος ο οποίος εξελέγει σήμερα από την ολομέλεια της Βουλής με 233 ψήφους έναντι του υποψήφιου από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου που συγκέντρωσε 30 ψήφους και 32 βουλευτές (ΚΚΕ-Χρυσή Αυγή) που ψήφισαν "παρών". .
Συνολικά ψήφισαν 295 βουλευτές και απόντες ήταν 5.

Αμέσως μετά το πέρας της ψηφοφορίας η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου θα μεταβεί στο γραφείο του Π. Παυλόπουλου στην οδό Σκουφά όπου και θα του ανακοινώσει το αποτέλεσμα της Βουλής.

Η θητεία του νέου προέδρου της Δημοκρατίας πρόκειται να ξεκινήσει μια ημέρα μετά τη λήξη της θητείας του τωρινού ΠτΔ Κάρολου Παπούλια δηλαδή στις 13 Μαρτίου.

Η αιφνιδιαστική επιλογή της νέας συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να προτείνει τον κ. Προκόπη Παυλόπουλο, αντί του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου που εως το απόγευμα της Τρίτης θεωρούταν φαβορί για την θέση του ανώτατου πολιτειακού αξιώματος, δεν ανέτρεψε τα πολιτικά δεδομένα και ως εκ τούτου τα αριθμητικά προγνωστικά.

Υπήρξαν όμως και ενστάσεις. Ο Κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως θα ψηφίσει τον Π. Παυλόπουλο για συγκεκριμένους λόγους, ενώ χλιαρή ήταν και η υποδοχή του ονόματος ως υποψήφιου από το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλη Γλέζο.

Παρά την αντίθεσή του στο πρόσωπο του Π. Παυλόπουλου ο Κώστας Λαπαβίτσας ψήφισε τελικά τον κυβερνητικό υποψήφιο. Νωρίτερα η Ραχήλ Μακρή που φέρεται να έλεγε στους συνεργάτες της ότι δεν θα ψηφίσει τον κ. Παυλόπουλο που τόσα χρόνια στήριζε τα μνημόνια, τελικά ψήφισε τον κυβερνητικό υποψήφιο.

Ταυτόχρονα δύο ακόμη βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απουσίασαν από την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Πρόκειται για τον Σάββα Αναστασιάδη, ο οποίος ανέφερε ότι αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα, και τον Αλέκο Κοντό, ο οποίος βρίσκεται στο εξωτερικό.

Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ δήλωσαν «παρών» καθώς δεν συντάχθηκαν ούτε με την κυβερνητική επιλογή υποψηφιότητας ούτε με αυτή από το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του