ΑΠΟΤΡΟΠΗ 16 ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΣΤΟ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ...


...ΝΑ ΚΙΝΗΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΠΟ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ, ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ...
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΗ...
 Με μια ανθρώπινη ασπίδα που προέταξαν μέλη κινημάτων, ενώσεων και συλλογικοτήτων, κατάφεραν να αποτρέψουν 16 πλειστηριασμούς ακινήτων  που συζητούνταν σήμερα στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας. 



Γύρω στις 16:00 δεκάδες μέλη του κινήματος «Πλειστηριασμοί STOP» της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ και άλλων φορέων «εισέβαλαν» στην αίθουσα όπου θα πραγματοποιούνταν οι πλειστηριασμοί, προκειμένου να εμποδίσουν τις εκποιήσεις των ακινήτων αλλά και την είσοδο των «κορακιών» που ήταν έτοιμα να... «χτυπήσουν» τα σπίτια.



Στην αίθουσα δεν έπεφτε καρφίτσα, ενώ συχνά ακουγόταν συνθήματα όπως «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».



«Αναγκάστηκα να πάρω δανεικά για να σώσω τις επιχειρήσεις μου. Μου βγάζουν σε πλειστηριασμό τα τέσσερα καταστήματά μου και το σπίτι που μένω. Θα προσπαθήσω με κάθε τρόπο να τα σώσω», λέει στο protothema.gr, η Χριστίνα Βελλίδου.




Από τις πρώτες που έφτασε σήμερα το μεσημέρι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ήταν το μέλος της ομάδας «Πλειστηριασμοί STOP», Σόνια Κατερίνη. Βρισκόμαστε εδώ σήμερα για να αποτρέψουμε τους πλειστηριασμούς. Έχουν εξαγγελθεί περίπου 60  πλειστηριασμοί αυτή την εβδομάδα σε όλη την Αττική, εκ των οποίων οι 20 αφορούν την πρώτη κατοικία.




«Βεβαίως γνωρίζουμε ότι αυτή  τη στιγμή υπάρχει μια προσπάθεια για να υπάρξει ένα μορατόριουμ με τις τράπεζες ενάντια στην εκτέλεση των πλειστηριασμών, αλλά ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο» ανέφερε η κ. Σόνια Κατερίνη.



Από την πλευρά του ο νομικός σύμβουλος της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ , Βίκτωρας Τσιαφούτης, αναφέρει ότι από το τέλος του 2014 που έληξε το καθεστώς προστασία των κόκκινων δανείων για την πρώτη κατοικία, έχουν ξεκινήσει οι πλειστηριασμοί. «Περιμένουμε από την κυβέρνηση να υλοποιήσει την ανακοίνωση ότι θα δοθεί 3μήνη παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών με βάση το προηγούμενο καθεστώς. Από τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου ξεκίνησαν και πάλι οι πλειστηριασμοί», αναφέρει.



Τελικά οι παρευρισκόμενοι στο Ειρηνοδικείο αποχώρησαν ευχαριστημένοι καθώς, οι πλειστηριασμοί των ακινήτων τους ανεστάλησαν για τουλάχιστον 3 μήνες.

Στο Ειρηνοδικείο για προσωπική της υπόθεση, βρέθηκε και η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που έχει προταθεί από το κυβερνών κόμμα για τη θέση της προέδρου της Βουλής. Συνομίλησε  με αρκετά μέλη των οργανώσεων και των κινημάτων και εξέφρασε την συμπαράστασή της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του