'' ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ 175% ΕΙΤΕ ΣΤΟ 185%''...


Την ανησυχία του για την αυξητική πορεία του χρέους εξέφρασε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών...
Δημήτρης Μάρδας επικαλούμενος και πρόσφατη έκθεση του Ινστιτούτου Levy το οποίο προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου το χρέος θα φτάσει στο 205%!

«Δεν έχω στοιχεία ότι το χρέος θα πάει στο 205% αλλά θέλω να διερευνήσω αν τα συμπεράσματα της μελέτης είναι αληθή ή ψευδή. Εμείς πάμε στη διαπραγμάτευση με βάση ό,τι είναι γραμμένο στον προϋπολογισμό πριν από ένα μήνα. Σημασία όμως έχει όχι τόσο το ποσοστό του χρέους αλλά η δυναμική του χρέους ως ποσοστό επί του ΑΕΠ» τόνισε ο κ. Μάρδας.


«Είτε είναι στο 175% είτε είναι στο 185%, το χρέος είναι μη βιώσιμο και πρέπει να επιδιώξουμε να το απαλύνουμε» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Ερωτηθείς για τα ταμειακά διαθέσθμα ο κ. Μάρδας απάντησε ότι «όταν είσαι σε εμπόλεμη κατάσταση δεν βγάζεις όλα σου τα όπλα στη φόρα» αποφεύγοντας να διευκρινίσει ποιο είναι το ποσό που υπάρχει σήμερα στα ταμεία του Δημοσίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ότι από την πάταξη της φοροδιαφυγής στο λαθρεμπόριο καυσίμνωβν μπορεί να εισπραχθεί 1,5 δισ.ευρώ το χρόνο.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του