ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ ΣΟΚ!!!"Σε 48 ώρες η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φύγει από την ΕΕ"!!!




Μέσα σε λιγότερο από 48 ώρες... Αθήνα και Βρυξέλλες, θα αποτύχουν τελικά να φτάσουν σε συμφωνία, η Ελλάδα θα αναγκαστεί να φύγει από την ευρωζώνη. Και αυτό είναι κάτι που τελικά θα είναι το καλύτερο για όλους.

Αυτό εκτιμά ο ανώτατος οικονομολόγος της δανέζικης επενδυτικής τράπεζας Saxo Bakn, Steen Jakobsen, όπως αποτυπώθηκε στις δηλώσεις του στο Russia Today.

«Νομίζω ότι στο τέλος της ημέρας, η Ελλάδα θα φύγει, θα υπάρξει αυτό που αποκαλούμε Grexit. Θεωρώ ότι θα είναι καλό για την Ελλάδα, καλό για την Ευρώπη επειδή θα σημαίνει ότι κάποιος πληρώνει το τίμημα» δήλωσε στο ρωσικό δίκτυο το ανώτατο στέλεχος της Saxo Bank.

Δεν μιλάμε για μια «win-win situation». Κάποιος θα πρέπει να είναι ο χαμένος της διαπραγμάτευσης. Πρέπει να θυμάστε ότι αυτές οι δύο πλευρές είναι σε σύγκρουση χωρίς λύση» σχολίασε ο Jakobsen για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθηνών και Βρυξελλών, επισημαίνοντας ταυτόχρονα πως «δεν πρόκειται για μια κατάσταση από την οποία μπορούν και οι δύο να βγουν κερδισμένοι» (“win-win” situation).

Η ρήξη είναι αναπόφευκτη
Κατά τον Jakobsen η ρήξη είναι αναπόφευκτη, καθώς καμία από τις δύο πλευρές δεν μοιάζει πρόθυμοι να κάνει υπαναχωρήσεις. «Καμία λύση δεν μπορεί να είναι στο τραπέζι αν δεν υποχωρήσει κάποιος» από τους δύο, εκτιμά ο οικονομολόγος.

Τώρα, οι τράπεζες έχουν ξεμείνει από λεφτά, αναφέρει το RT, ενημερώνοντας το αναγνωστικό κοινό του πως και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν σκοπεύει να δώσει κι άλλα χρήματα «τζάμπα», αλλά θα τα χρεώσει με υψηλά επιτόκια αν οι τράπεζες και ο ελληνικός λαός θέλει ευρώ. Ετσι, γράφει το ρωσικό δίκτυο, αν η Ελλάδα δεν δεχθεί αυτά που προσφέρει η ΕΕ -υψηλά επιτόκια- τότε θα πρέπει να φύγει από το ευρώ και να τυπώσει το δικό της νόμισμα, ώστε να στηρίξει τις ελληνικές τράπεζες στην απελπιστική ανάγκη τους για ρευστότητα. Αυτό θα έθετε τη χώρα σε μεγάλο κίνδυνο χρεοκοπίας, λόγος που σε πρώτη φάση πριν από πέντε χρόνια, η Ελλάδα δέχθηκε τη βοήθεια της ΕΕ.

Το Grexit μακροπρόθεσμα θα είναι καλό και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη
«Αυτό (η έξοδος από το ευρώ) θα δημιουργήσει βραχυπρόθεσμα μεταβλητότητα στην αγορά… (όμως) αυτό είναι η αρχή για κάτι καλύτερο για την Ελλάδα και την Ευρώπη» εκτιμά ο Jakobsen στο Russia Today.

Το ρωσικό δίκτυο χαρακτηρίζει την Ελλάδα «καταδικασμένη από το χρέος» και αναφέρει πως η χώρα «είναι θαμμένη κάτω από σχεδόν 320 δισ. ευρώ χρέους». Ωστόσο, δεν παραλείπεται το γεγονός πως τα 240 δισ. ευρώ που δανείστηκε επιπλέον η χώρα από ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, συνοδεύτηκαν από σκληρούς όρους με κυρίαρχα τα αυστηρά μέτρα λιτότητας και την περικοπή δαπανών. Τα μέτρα αυτά φτώχυναν την Ελλάδα και την έριξαν σε έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης. Η αξία της ελληνικής οικονομίας συρρικνώθηκε κατά ένα τέταρτο, ενώ η ανεργία σκαρφάλωσε σχεδόν στο 20%.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανέβηκε στην εξουσία με την προεκλογική υπόσχεση να τερματίσει το πρόγραμμα διάσωσης, ενώ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει κατηγορήσει ανοιχτά την Ελλάδα.

«Στο τέλος της ημέρας, η Γερμανία δεν μπορεί να πάει πίσω στους ψηφόφορους της και να ζητήσει λεφτά για μια χώρα που δεν θέλει να υπογράψει το νομικό κείμενο που έχει ενσωματωθεί στις διαπραγματεύσεις» υποστηρίζει ο Jakobsen στο RT...

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του