ΕΓΓΡΑΦΑ – ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ ΤΩΝ 62 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ




ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΦΑΚΕΛΟΙ
Σε εφαρμογή φαίνεται θέτει η ελληνική κυβέρνηση την επιχείρηση «καθαρά χέρια» στο Πεντάγωνο.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι έτοιμη και αποφασισμένη να «ξεσκονίσει» όλους τους φακέλους των «αμαρτωλών» εξοπλιστικών συμβάσεων, έχοντας ως σύμμαχο τη Δικαιοσύνη.

Το Newsbomb.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας έγγραφα – φωτιά του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους προς το ΥΠΕΘΑ για τις μίζες 62 εκατομμυρίων που μοιράστηκαν από δύο εταιρείες γερμανικών συμφερόντων (ATLAS και RHEINMETTAL DEFENCE ELECTRONIC), σε Έλληνες αξιωματούχους του ΥΠΕΘΑ, προκειμένου αυτοί να ενεργήσουν κατά παράβαση των καθηκόντων τους ώστε να ανατεθούν τα συγκεκριμένα εξοπλιστικά προγράμματα στις ως άνω εταιρείες και όχι στους ανταγωνιστές τους.


Όπως αναφέρεται στα έγγραφα, το ελληνικό δημόσιο έχει κάνει δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής ώστε να διεκδικήσει από τον καθένα από τους 13 εμπλεκόμενους - έναν Έλληνα και 12 Γερμανούς- από 1.000.000 ευρώ ως κάλυψη της ηθικής βλάβης.

Με την ίδια δήλωση το ελληνικό δημόσιο επιφυλάσσεται να διεκδικήσει αποζημιώσεις τόσο από τους κατηγορούμενους όσο και από τις εταιρείες.

Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους ζητά με το έγγραφό του τη σύσταση επιτροπής από υπηρεσιακούς παράγοντες γνώστες των συμβάσεων, ώστε να διαπιστωθεί σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες ,το ύψος των απαιτήσεων του Ελληνικού Δημοσίου.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος έχει εξαγγείλει την σύσταση ειδικής υπηρεσίας «αδιάφθορων» οι οποίοι θα ανοίγουν τα συρτάρια των υπουργών στο Πεντάγωνο και θα κάνουν «φύλλο και φτερό» όλες τις υποθέσεις εξοπλισμών, ενώ έχει δεσμευτεί πώς όσοι εμπλέκονται σε σκάνδαλα θα πληρώσουν ακριβά, ακόμη κι αν πρόκειται για μεγαλόσχημους.


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του