ΡΩΣΙΚΑ ΜΜΕ: "ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ Α.ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ 9 ΜΑΙΟΥ" Μόσχα και Αθήνα στήνουν στον "τοίχο" το Βερολίνο με τις γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις



Ρωσία και Ελλάδα είναι έτοιμες να στήσουν στον… τοίχο τη Γερμανία, όπως τουλάχιστον αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ, διεκδικώντας τις πολεμικές αποζημιώσεις από τις σφαγές και τις καταστροφές που προκάλεσαν τα γερμανικά στρατεύματα του Γ’ Ράιχ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Μόλις χθες δημοσιοποιήθηκε ότι οι αποζημιώσεις που μπορούν να διεκδικηθούν οι Ρώσοι από τη Γερμανία φθάνουν το αστρονομικό ποσό των 4 τρισ. ευρώ. Σημειώνεται πώς έχει συσταθεί ήδη ομάδα εργασίας από τη ρωσική Βουλή για την εκτίμηση των ζημιών που προκλήθηκαν στη Ρωσία κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Η πρωτοβουλία από ρωσικής πλευράς, σύμφωνα με δημοσιεύματα, είναι μια άμεση απάντηση στις εμπορικές κυρώσεις που επιβάλλονται στη Ρωσία από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, για την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία, αλλά και για τη συνεχή υποστήριξη των αυτονομιστικών μαχητών στην Ανατολική Ουκρανία.

«Με τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων η Ρωσία μπορεί να τινάξει στον αέρα το γερμανικό θαύμα της ανάπτυξης ως απάντηση στο ότι φέρνουν για δεύτερη φορά τον πόλεμο μέσα στη γη τους, στην Ουκρανία», αναφέρουν ρωσικά δημοσιεύματα.

Μάλιστα συνδέουν την διεκδίκηση του ιλιγγιώδους ποσού των 4 τρισ. ευρώ με τις γερμανικές αποζημιώσεις που εγείρει και η Ελλάδα, μιλώντας για έναν «κοινό άξονα». «Ο νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστερά απαίτησε αποζημιώσεις από τη Γερμανία στο ποσό των 162 δισ. ευρώ για τη ναζιστική κατοχή της χώρας», αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Επισημαίνουν δε το «κατοχικό δάνειο» που αναγκάστηκε να δώσει η Τράπεζα της Ελλάδας χωρίς αυτό να επιστραφεί ποτέ και τώρα εγείρονται αξιώσεις από τους Γερμανούς ύψους 11 δισ. ευρώ.

Ορισμένα μάλιστα δημοσιεύματα σημειώνουν πώς οι γερμανικές αποζημιώσεις ίσως χρησιμοποιηθούν από την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα για να αναχαιτίσουν τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις απειλές εκ μέρους των Βρυξελλών και του Βερολίνου, ενώ είναι ένα θέμα που ενδεχομένως συζητήθηκε στη συνομιλία που είχαν ο Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο Τύπος πάντως τροφοδοτείται με τέτοιου είδους σενάρια, και δικαιολογημένα για πολλούς, λόγω και της επίσκεψης στη Μόσχα που αναμένεται να κάνει ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατόπιν πρόσκλησης του Ρώσου Προέδρου στις 9 Μαίου, προκειμένου να παρακολουθήσουν στην Κόκκινη Πλατεία τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της νίκης κατά της Γερμανίας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του