ΕΚΛΑΨΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ «ΦΥΛΑΚΗ ΣΕ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΕΑΝ ΕΦΤΑΙΞΑΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΤΩΝ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΩΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ» (BINTEO)

tsipras-boylh-2

Με το βλέμμα στραμμένο στο Eurogroup της ερχόμενης Τετάρτης ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας ανακοινωσε  τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, στέλνοντας μήνυμα αποφασιστικότητας στην Ευρώπη.
Η διαδικασία  ξεκίνησε λίγο μετά τις 19:00.
«Είμαστε σάρκα από τη σάρκα αυτού του λαού, θα τον υπηρετήσουμε μέχρι τέλους, είμαστε κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας». Με αυτήν τη φράση και φανερά συγκινημένος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ολοκλήρωσε την ομιλία του
Διαβάστε τα κυριότερα σημεία της ομιλία του πρωθυπουργού

«Έχω πλήρη συναίσθηση των δυσκολιών και της ευθύνης. Μετά από όλα αυτά τα χρόνια της μνημονιακής βαρβαρότητας, ο λαός δεν υπέκυψε στις απειλές και την προπαγάνδα του φόβου», είπε στην έναρξη της ομιλίας του ο Τσίπρας.
«Ουσιαστικά είχε καταργηθεί η λειτουργία του κοινοβουλίου μέσα από πράξεις του νομοθετικού περιεχομένου. Θα κερδίσουμε την εμπιστοσύνη της Ευρώπης. Η κυβέρνησή μας και όσους μας στηρίζουν, θα μείνει στην ιστορία καθώς αταλάντευτα θα συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις της.
Η Ελλάδα παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ως πρωταγωνιστής και όχι ως κομπάρσος.
Η ελληνική δημοκρατία καταθέτει προτάσεις, δεν δέχεται εντολές μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Γνωρίζουμε ότι η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη, Ο δρόμος θα είναι ανηφορικός. Σε αυτή τη διαπραγμάτευση έχουμε πασίδηλα το δίκαιο με το μέρος μας. Το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε ξέραμε ότι θα οδηγούσε σε ύφεση. Όπως και έγινε».
«Μετά από σχεδόν 5 χρόνια ακραίας λιτότητας χάσαμε περίπου το ένα τέταρτο του εθνικού προϊόντος. Το δημόσιο χρέος εκτινάχθηκε στο 180% του ΑΕΠ. Τα μνημόνια οδήγησαν σε μια πρωτοφανή μείωση του ΑΕΠ, πάνω από 1,5 εκατ έλληνες έχασαν τις δουλειές τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός. «Το δυστύχημα δεν είναι μόνο ότι η προηγούμενη κυβέρνηση φρόντισε φέρνοντας να κάψει τα σπαρτά και να δημιουργήσει με δική της ευθύνη ασφυκτικά πλαίσια διαπραγμάτευσης. Σας το λέω μετά λόγου γνώσεως. Κατά τα ταξίδια μου στην Ευρώπη διαπίστωσα ότι είχε σχεδιαστεί εξάμηνη τεχνική παράταση των εταίρων με επιμονή της απερχόμενης κυβέρνησης», συνέχισε.
Η Ελλάδα θα είναι ο βασικός καταλύτης για τις εξελίξεις. Θα καταλήξουμε σε αμοιβαία επωφελή συμφωνία. Η Ελλάδα θέλει να εξυπηρετήσει το χρέος της. Καλούμε όλους να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Το χρέος είναι πρόβλημα πολιτικών επιλογών. Η λύση θα βρεθεί μέσα από διαπραγματεύσεις και συναινέσεις. Δεν θέλουμε να διαταράξουμε τις ισορροπίες. Είμαστε η ελπίδα για τις μεγάλες αλλαγές.
Μία κυβέρνηση σωτηρίας επιδιώκει και εργάζεται ώστε να συνδυάσει τις υποχρεώσεις που εκπορεύονται από την Ευρώπη, αλλά με σεβασμό στην λαϊκή κυριαρχία.
«Δεν διαπραγματευόμαστε την εθνική μας κυριαρχία, τη λαϊκή εντολή των εκλογών της 25ης Γενάρη. Το περιβόητο Μνημόνιο καταργήθηκε από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Η κυβέρνηση δεν δικαιούται να ζητήσει παράταση του μνημονίου για να συνεχιστεί το λάθος και η καταστροφή.
Επιδιώκουμε νέα συμφωνία με πρόγραμμα γέφυρα μέχρι τον Ιούνιο. Επιθυμούμε ένα νέο πρόγραμμα συνεργασίας και ανάπτυξης μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων. Είναι εφικτό αυτό να γίνει μέσα σε 15 μέρες; Ναι είναι εφικτό, ωστόσο θα προκύψουν θέματα που χρειάζονται περισσότερο χρόνο. Έχουμε πρόγραμμα, έχουμε προτάσεις, σχέδιο. Το νέο συμβόλαιο Ελλάδας και Ευρώπης θα σέβεται τους κανόνες αλλά δεν θα καταδικάζει την κοινωνία. Θέλω να διαβεβαιώσω τον λαό ότι επιδιώκουμε αταλάντευτα τη βιώσιμη συμφωνία με τους εταίρους μας. Η Ευρώπη παραμένει προσηλωμένη στον σεβασμό της λαϊκής βούλησης», τόνισε ο πρωθυπουργός.
Ο ίδιος αναφέρθηκε στο όραμα μιας οικονομικά αυτοδύναμης Ελλάδας, η οποία «περνά μέσα από τις Συμπληγάδες της δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους εταίρους», πρόσθεσε, όμως, πως η κυβέρνηση θα κάνει το όραμα πραγματικότητα και με τη στήριξη του λαού θα οικοδομήσει μια Ελλάδα οικονομικά ανεξάρτητη.
Όπως εξήγησε: «Έχουμε σχέδιο ρεαλιστικό, μία στρατηγική διαπραγματευτική και δεν έχουμε δεσμεύσεις, παρά μόνο μία: Να υπηρετήσουμε το εθνικό συμφέρον».
Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, από την Τετάρτη το πρωί, θα είναι η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην πατρίδας μας.
Τα μέτρα θα αφορούν σε: δωρεάν σίτιση, δωρεάν ρεύμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη όλων όσων έπεσαν θύματα της μνημονιακής βαρβαρότητας. «Δεν μπορεί η Ελλάδα να είναι μία ευρωπαϊκής χώρα με ανθρώπους να πεινάνε και να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα», ανέφερε ο κ. Τσίπρας.
Παράλληλα τόνισε ότι επαναπροσλαμβάνονται οι καθαρίστριες, οι σχολικοί φύλακες και δημόσιοι υπάλληλοι. «Ο προϋπολογισμός δεν θα επιβαρυνθεί», είπε.
«Θα υπάρξει μεγάλη, ριζική διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους. Θα δώσουμε μάχη ενάντια στα συμφέροντα και στις παθογένειες του συστήματος.Είμαστε οι μόνοι που μπορούμε να αλλάξουμε το πελατειακό κράτος. Ξεκινούμε μεγάλη θεσμική μεταρρύθμιση εντός 6μήνου ώστε η κυβέρνηση να λειτουργήσει εύρυθμα».
Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε νέο κώδικα για τους δημόσιους υπαλλήλους και αξιολόγηση με αντικειμενικά και αξιοκρατικά κριτήρια στο Δημόσιο.
«Η κυβέρνηση προχωρά στον αποφασιστικό περιορισμό της σπατάλης και των προνομίων υπουργών και πολιτικών», ανέφερε ο Τσίπρας.
-Μειώνουμε κατά το ήμισυ των στόλο των αυτοκινήτων στα υπουργεία
-Θα πουλήσουμε τα αυτοκίνητα άνω των 700.000 ευρώ
- Θα πουληθεί το ένα από τα τρία κυβερνητικά αεροσκάφη
-Θα ζητήσω από την Πρόεδρο της Βουλής να επανεξετάσει το προνόμιο του βουλευτικού αυτοκινήτου
-Καταργείται το 30% του προσωπικού και της φρουράς του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου
-Θα απομακρυνθούν οι αστυνομικοί από πολιτικά πρόσωπα για να βρίσκονται στην κάθε γειτονιά
-Προωθούμε ρύθμιση για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων
-Αλλάζει το υφιστάμενο καθεστώς επιλογής προϊσταμένων στο Δημόσιο
«Είμαστε αποφασισμένοι να επιβάλουμε νέο ύφος & ήθος εξουσίας», ανέφερε με νόημα.
Πρωταρχικός στόχος του νέου Χαρτοφυλακίου, αποτελεί η άμεση ψήφιση του Νόμου περί ιθαγένειας για τα παιδιά δεύτερης γενιάς.
-Δεσμευόμαστε ότι θα θέσουμε τέλος στην φορολογική αδικία.
-Το αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ.
-Καταργείται ο ΕΝΦΙΑ από το 2015 και ξεκινάμε φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
-Προχωράμε άμεσα σε μέτρα για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε δημόσιο και ασφαλιστικά ταμεία.
-Άμεσα καταργούμε την ρύθμιση που μετατρέπει, αντισυνταγματικά, το αδίκημα της μη πληρωμής χρεών προς το δημόσιο σε διαρκές.
«Θα δώσουμε μάχη ενάντια σε φοροδιαφυγή και φοροαποφυγή που αποτέλεσε την πραγματική αιτία που η χώρα έφτασε στο χείλος του γκρεμού. Κινητοποιούμε άμεσα το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ώστε να ελεγχθούν κατά προτεραιότητα οι λίστες των μεγαλοκαταθετών».
«Η αστυνομία θα εγγυάται την προστασία του πολίτη από το έγκλημα. Στο πλαίσιο αυτό επαναφέρουμε τον αστυνομικό της γειτονιάς. Αλλάζουμε την ονομασία της ΕΥΠ σε Υπηρεσία Προστασίας Εθνικής Κυριαρχίας».
-Συστήνουμε Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου Τελωνείων & κινητοποιούμε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες & σώματα για την πάταξη του λαθρεμπορίου.
-Υιοθετούμε τις πλέον σύγχρονες πρακτικές για τον εντοπισμό αφορολόγητης ύλης που προέρχεται από τριγωνικές και ενδοομιλικές συναλλαγές.
-Η νέα κυβέρνηση εγγυάται ότι σε αυτό τον τόπο θα αποδοθεί δικαιοσύνη Δεν δίνουμε συγχωροχάρτι σε κανέναν.
-Προχωράμε σε σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια. Οι ευθύνες θα αποδοθούν, εκεί που πρέπει να αποδοθούν.
-Επανασυστήνουμε την ΕΡΤ από μηδενική βάση
-Η θεσμική ανασυγκρότηση που προωθούμε έχει ένα κεντρικό σύνθημα: Δημοκρατία Παντού. Τα μνημόνια υπονόμευσαν την ίδια τη δημοκρατία.
Η κυβέρνηση θα βάλει τέλος στην ασυδοσία των εργοδοτών. Δεσμευόμαστε να προωθήσουμε την άμεση αποκατάσταση των άμεσων συλλογικών διαπραγματεύσεων.
«Η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας θα στηρίζεται στην τεχνολογία, με βάση αυτό το σκεπτικό, θα προχωρήσουμε στην άμεση συνεργασία με το ILO». Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και των τριετιών. «Στόχος μας είναι η ενίσχυση της διαπραγματευτικής δύναμης των εργαζομένων. Οι διακρίσεις σε βάρος των νέων κάτω των 25 ετών παίρνουν τέλος. Απόλυτη εξίσωση των εργαζομένων. Ίσος μισθός»

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του