ΒΟΜΒΑ - Η Μέρκελ θέλει να "φάει" το Βαρουφάκη!

16VARΗ Άνγκελα Μέρκελ θεωρεί ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι το «πρόβλημα» στη διαπραγμάτευση (εκείνη και ο Σόιμπλε είναι τα καλά παιδιά) και επιχειρεί με παρασκηνιακές ίντριγκες την αποπομπή του Έλληνα υπουργού Οικονομικών.
Χρησιμοποιώντας μεθόδους Γκέμπελς (του συμπατριώτη της) η Άνγκελα Μέρκελ έχει δώσει εντολή να αποδομηθεί ο Γιάνης Βαρουφάκης, επειδή ακριβώς δεν κάνει τα χατίρια των Γερμανών.
Η πρώτη απόπειρα,σύμφωνα με το tribune.gr, αποδόμησης του Γιάνη Βαρουφάκη έγινε γνωστή από το ΒΗΜΑ και τον ανταποκριτή στη Γερμανία Νίκο Χειλά, ο οποίος σε ρεπορτάζ του σημείωσε πως ο εκπρόσωπος των σοσιαλοδημοκρατών για Ευρωπαϊκά θέματα, Γιόαχιμ Πος, φωτογράφισε ως ακατάλληλο τον Βαρουφάκη για τη διαπραγμάτευση. Σύμφωνα με το Γερμανό αξιωματούχο «δημιουργεί σύγχυση στο Eurogroup» επειδή, προφανώς, φορά το πουκάμισο απέξω...

Αυτή όμως η εκτίμηση είναι η πιο «αθώα» παρέμβαση της γερμανικής πλευράς. Γερμανοί αξιωματούχοι του περιβάλλοντος Σόιμπλε έχουν έρθει σε επαφή με Έλληνες διπλωμάτες στις Βρυξέλλες, στους οποίους επιχείρησαν να περάσουν το μήνυμα πως καλό θα είναι να αντικατασταθεί ο Βαρουφάκης. Σκοπός του μηνύματος ήταν να διαβιβαστεί στον Αλέξη Τσίπρα μέσω των υπουργών του. Υπουργός ο οποίος δέχθηκε το γερμανικό αίτημα μέσω του διπλωμάτη απάντησε κοφτά «ελπίζω να επιστρέψατε στη γερμανική πλευρά αυτή την προσβολή που έγινε προς τη χώρα μας».
Το ίδιο αίτημα επανέλαβε μετά το Eurogroup ο Γερμανός πρέσβης στη Αθήνα, πάλι σε υπουργό της κυβέρνησης Τσίπρα, για να πάρει την απάντηση «η Ελλάδα είναι μια ανεξάρτητη ευρωπαϊκή χώρα και η κυβέρνησή της είναι δική της υπόθεση. Σας παρακαλώ να μείνετε στα θέματα συνεργασίας που προκύπτουν από το διπλωματικό σας ρόλο».
Τη Δευτέρα το μεσημέρι η δημοσιογράφος Μαρία Δεναξά tweetαρε: «Δεν είναι μόνο η Μέρκελ υπέρ αποπομπής Βαρουφάκη. Είναι κ το Παρίσι. Μάλλον τα βρήκαν σκούρα. Συντονισμένο το ιερατείο για Διαίρην κ βασίλευε».
16ωαρ1

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του