Οι δύο πηγές χρημάτων του ΣΥΡΙΖΑ: Πού θα βρει λεφτά ο Τσίπρας…

07_03_img_9807_2014120814180823312


Πώς θα γίνει και θα λυθεί το οικονομικό θέμα της Ελλάδας; Τη στιγμή που έχει… ανάψει για τα καλά η διαπραγμάτευσηστην Ευρώπη και οι πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομικών πραγματοποιούν περιοδείες για να αναλύσουν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και να ηρεμήσουν τα πνεύματα έπειτα από μια εκρηκτική εβδομάδα το βασικό ερώτημα παραμένει το ίδιο, όπως αναλύουν ειδησιογραφικά πόρταλ.
«Από που θα εξοικονομήσει η κυβέρνηση έσοδα για να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της;».
Στο ερώτημα αυτό προσπαθεί να απαντήσει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, ο οποίος, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό, «δείχνει» δύο βασικές πηγές από τις οποίες η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα κοιτάξει να αντλήσει έσοδα.

Λίστα Λαγκάρντ και εμβάσματα
Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, μια από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Ο Νίκος Φίλης υπογράμμισε ότι αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους σημειώνοντας ότι ένας από αυτούς είναι η λίστα Λαγκάρντ.
«Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 52.000 εμβάσματα που φεύγουν από την Ελλάδα την περίοδο του Μνημονίου και να μην υπάρχει έλεγχος και καταλογισμός, αν προκύπτει από τον έλεγχο, προστίμων» σημείωσε ο Νίκος Φίλης προσθέτοντας ότι δεν γίνεται να υπάρχουν τέτοιες λίστες και να μην έχει γίνει έλεγχος τόσο καιρό.
Παράλληλα, ανέφερε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα που θα μπορούσαν να φέρουν άμεσα έως και 2,5 δισ. ευρώ στο Δημόσιο.
«Μένω σε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, διότι μου έλεγε ένας καλός φίλος που γνωρίζει τα πράγματα, αν ελεγχθούν τα 52.000 εμβάσματα, όχι μονομιάς, αλλά μπορούν να μαζευτούν πάνω από 2-2,5 δισ. διαφυγόντα έσοδα για το Δημόσιο», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Κυνήγι στο λαθρεμπόριο καυσίμων όπως προβλέπει το Μνημόνιο
Η δεύτερη οδός, σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη, είναι να εφαρμοστούν αυτά που προβλέπει το Μνημόνιο για το λαθρεμπόριο καυσίμων, καθώς, μόνο από αυτό χάνονται έσοδα 2,5 δισ. το χρόνο.
«Και γίνομαι έτσι μνημονιακός τώρα» σημείωσε, μάλιστα, με νόημα ο Νίκος Φίλης εξηγώντας ότι το Μνημόνιο έχει προτείνει μέτρα για τον έλεγχο και την πάταξη του φαινομένου, αλλά η προηγούμενη κυβέρνηση δεν τα έχει εφαρμόσει.
«Κυνηγούσε τότε τον ταβερνιάρη στην Ύδρα και όχι τον μεγαλοπαράγοντα που έκανε λαθραία εισαγωγή και διακίνηση πετρελαίου στην Ελλάδα», πρόσθεσε με νόημα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του