Η πρώτη ρωγμή στην κυβέρνηση;

tsiprokammenoiΤους έκοψε σε...κομμάτια ο Μπαλτάς;
Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αντιδράσεις κατά του Υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά τόσο για την πρόθεσή του να σταματήσει τη λειτουργία των πειραματικών σχολείων όσο και για τις εμπρηστικές του δηλώσεις επί του θέματος.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το ότι αποστάσεις από τις δηλώσεις του κ. Μπαλτά κράτησε ο κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ με την τομεάρχη Παιδείας των ΑΝ.ΕΛ Σταυρούλα Ξουλίδου, η οποία συνάντησε τον κ. Μπαλτά θέτοντας τους προβληματισμούς του κόμματός της και επισημαίνοντας ότι η κατάργηση των πειραματικών σχολείων δεν ωφελεί κανέναν: «Μπορεί να λέγονται πολλά γύρω από το θέμα αυτό αλλά μέσω του διαλόγου και της επιχειρηματολογίας μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο όλα μπορούν να αλλάξουν. Σε κάθε περίπτωση, στο πλαίσιο της Δημοκρατίας, η λειτουργία των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, δίνει τη δυνατότητα στις ελληνικές οικογένειες να επιλέξουν οι ίδιες, σε ποιο σχολείο θα φοιτήσουν τα παιδιά τους. Δεν ωφελεί κανέναν η κατάργηση θεσμών της Παιδείας, που υπηρετούν με σεβασμό το κοινό καλό και έχουν ως αποστολή τη δημιουργία ελεύθερων ανθρώπων καλλιεργώντας την ικανότητα για ανεξάρτητη και κριτική σκέψη» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Ξουλίδου.

Θέση κατά του κ.Μπαλτά πήρε και το Ποτάμι με τον βουλευτή Αττικής Γιώργο Μαυρωτά να καταθέτει ερώτηση στη Βουλή επισημαίνοντας την αναστάτωση που προκαλούν στην ελληνική οικογένεια οι δηλώσεις Μπαλτά αλλά και την ανάγκη για άμεση έναρξη διαλόγου.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του