''ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΤΡΕΛΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΥΡΟΔΟΤΗΣΕΙ ΤΗ ΒΟΜΒΑ ...ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ; ''


Για την πιο άνιση «μονομαχία» στην ιστορία της ευρωζώνης κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα «Die Zeit», που φέρνει ...
στήθος με στήθος τον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Υπό τον τίτλο «Οι Έλληνες ''καθιερώνουν'' αυτή τη στιγμή την Ευρώπη»  η εφημερίδα μπαίνει στο μυαλό του ώριμου, όπως τον χαρακτηρίζει, Σόιμπλε που αγωνίζεται για σιδερένια λιτότητα στην Ευρώπη και στη στρατηγική του έντιμου Τσίπρα που θέλει να απελευθερώσει το λαό του από τη σκλαβιά του χρέους.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά:

«Όλα δείχνουν ότι πάμε για μονομαχία. Με μονομάχους, από τη μια, τον ώριμο πολιτικό Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αγωνίζεται για σιδερένια λιτότητα στην Ευρώπη και από την άλλη, τον έντιμο κινηματία Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θέλει να απελευθερώσει το λαό του από τη σκλαβιά του χρέους. Η μονομαχία είναι άνιση. Και ο Τσίπρας έχει μόνο ένα όπλο: την έξοδο από την ευρωζώνη (Grexit). Όπλο, το οποίο θα μπορούσε να φέρει σε κίνδυνο ολόκληρη τη νομισματική ένωση. Το ερώτημα είναι μόνο, αν θα μπορέσει να κάνει πιστευτό, ότι είναι αρκετά τρελός για να πυροδοτήσει τη βόμβα...».


«Δημοσκόπηση δείχνει ότι το 30% των τραπεζιτών πιστεύουν στη πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ», υποστηρίζεται στο ίδιο δημοσίευμα.

«Ο εκβιασμός Τσίπρα γενετήσια πράξη της γνήσιας Ευρωπαϊκής Ένωσης» 
«Αυτός ο εκβιασμός του Τσίπρα γίνεται έτσι η γενετήσια πράξη της γνήσιας Ευρωπαϊκής Ένωσης», συμπεραίνει ο αρθρογράφος.

«Λόγω του ότι ένα ενδεχόμενο Grexit θα φέρει τεράστιες απώλειες σε πολλές πλευρές θα πρέπει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων να βρεθεί μια συμβιβαστική λύση που θα αποτρέψει την απόσχιση», σχολιάζει εν συνεχεία.

«Ο αναγκαίος πραγματισμός, που επιβάλει παραίτηση από το άκαμπτο δόγμα περί χρεών, αποτελεί αλλαγή παραδείγματος. Σήμερα, ακριβώς τώρα, σε αυτήν ακριβώς τη στιγμή, ο κοινός ανώτατος σκοπός είναι η διατήρηση της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Στο τέλος, θα είναι τα χρέη που θα εξασφαλίσουν την ενότητα.Οι Ελληνες ''ιδρύουν'' αυτή τη στιγμή την Ευρώπη», καταλήγει η «Die Zeit».

«Οι Έλληνες είδαν την ΕΕ ως μια κοινότητα φίλων.Λάθος!» 

Το δημοσίευμα, μεταξύ άλλων, σχολιάζει ότι η Ελλάδα έχει παρερμηνεύσει το νόημα της Ευρωπαΐκής Ενωσης, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας φαντάζεται την ΕΕ ως μια κοινότητα φίλων, κάτι το οποίο φυσικά δεν ισχύει. «Η ΕΕ είναι μια κοινότητα ειδικού σκοπού», αναφέρει χαρακτηριστικά. Και αναρωτιέται ο αρθρογράφος: «Η Ελλάδα ωστόσο, ζητά συνεχώς χρήματα από την κοινότητα... φίλων και συμπεριφορά δεν αλλάζει. Γίνονται τέτοιες συναλλαγές ανάμεσα σε φίλους;».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του