Βαρουφάκης: «Θέλουμε ένα νέο συμβόλαιο με την Ευρώπη»

sapen varfΤη στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα και την ανάγκη να υπάρξει ένα νέο «συμβόλαιο» της χώρας με την ΕΕ, υπογράμμισε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μισέλ Σαπέν, μετά τη συνάντηση που είχε στο Παρίσι με τον Έλληνα ΥΠΟΙΚ, Γιάννη Βαρουφάκη.
«Αποτελεί κοινή πεποίθηση Ελλάδας-Γαλλίας η παραμονή της πρώτης εντός ευρώ. Είναι επιθυμία της Γαλλίας η Ελλάδα να επιτύχει», τόνισε ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει θεσμικός διάλογος της Ελλάδας με Κομισιόν-ΕΚΤ-ΔΝΤ.
«Στόχος είναι να δοθεί ο χρόνος στη νέα ελληνική κυβέρνηση να παρουσιάσει στους Ευρωπαίους εταίρους το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων που προτείνει και εμείς θα είμαστε σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια», επεσήμανε
Όπως είπε, το ελληνικό χρέος είναι ένα μόνο από τα προς συζήτηση θέματα, ενώ επεσήμανε ότι «όλοι αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι κατεπείγουσα».
Από την πλευρά του ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ μετέφερε την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει μεταρρυθμίσεις και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης.

«Παρουσίασα στον Γάλλο υπουργό τα σχέδια για την μεγάλη αλλαγή στην Ελλάδα. Δείξαμε στους εταίρους την αποφασιστικότητά μας να ακολουθήσουμε πρώτα τα συμφέροντα της Ευρώπης και μετά της Ελλάδας. Θέλουμε να μειώσουμε το κόστος για τους εταίρους μας και για να γίνει αυτό πρέπει να έρθει η ανάπτυξη ώστε η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της. Αν κάτσουμε στο ίδιο μέρος του τραπεζιού η επιτυχία είναι σίγουρη. Σήμερα κάτσαμε στην ίδια πλευρά», τόνισε ο Γ.Βαρουφάκης.
Ο ίδιος ανέφερε πως δέχθηκε πρόσκληση από τον Γερμανό ομόλογό του Β.Σόιμπλε για να συναντηθούν με την πρώτη ευκαιρία, ενώ επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για μη εκταμίευση της επόμενης δόσης του τρέχοντος δανείου.
Ο κ. Βαρουφάκης ανέφερε ακόμη πως η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με το ΔΝΤ.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βαρουφάκης θα έχει και άτυπη συνάντηση και με Γάλλο υπουργό οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, χωρίς να προβλέπεται κάποια σχετική ενημέρωση.
Επωφελούμενος από τη διαμονή του στο Παρίσι ο κ. Βαρουφάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτενώς και με τον επικεφαλής της συμβουλευτικής εταιρείας Lazard, Ματιέ Πιγκάς, τον οποίο έχει επιλέξει , ως σύμβουλό για το θέμα του χρέους.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο Γάλλος Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί βρίσκεται και αυτός στο Παρίσι, και δεν αποκλείεται να συναντηθεί με τον κ. Βαρουφάκη , αργότερα το βράδυ ,στα γραφεία της Κομισιόν στη γαλλική πρωτεύουσα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του