ΕΚΤΑΚΤΟ :Τι συμβαίνει με τους ΡΩΣΟΥΣ;;;

russianfleetxl


Ρωσική «απόβαση» στη Μεσόγειο πραγματοποιούν τρία μεγάλα πλοία του Στόλου της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας.
Το μεγάλο αποβατικό πλοίο του Ρωσικού Στόλου της Βαλτικής «Αλεξάντρ Σαμπάλιν», το πυρηνοκίνητο «Γιαμάλ» και η κορβέτα «Λάντνι» πέρασαν τα Στενά της Μαύρης θάλασσας και κατέπλευσαν προς τη Μεσόγειο, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού. Σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Interfax, το περασμένο Σάββατο, η κορβέτα «Λάντνι» και το αποβατικό «Γιαμάλ» του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, καθώς και το αποβατικό «Αλεξάντρ Σαμπάλιν» του Στόλου της Βαλτικής πέρασαν τα Στενά του Βοσπόρου και ήρθαν στη Μεσόγειο.

Εξάλλου, στα τέλη Ιανουαρίου αναφέρθηκε ότι ομάδα ρωσικών πλοίων με επικεφαλής την ναυαρχίδα του στόλου της Μαύρης Θάλασσας «Μοσκβά» ήρθε μέσω της διώρυγας του Σουέζ στη Μεσόγειο.
Ρωσικό Antonov An-30 σε πτήση παρατήρησης πάνω από την Ελλάδα έως τις 13 Φεβρουαρίου
Πτήσεις παρατήρησης πραγματοποιούν ρώσοι εμπειρογνώμονες πάνω από την Ελλάδα στα πλαίσια της διεθνούς Συνθήκης Ανοικτών Ουρανών (Open Skies). Οι πτήσεις που ξεκίνησαν στις 9 Φεβρουαρίου και θα ολοκληρωθούν στις 13, διεξάγονται σε ένα μέγιστο εύρος περίπου 628 μιλίων με ένα ρωσικό αεροσκάφος Antonov An-30 και με τη συμμετοχή ομάδας ελλήνων ειδικών, οι οποίοι θα επιβλέπουν και θα διασφαλίσουν πως δεν υπάρχει παραβίαση στα πρότυπα της Συνθήκης. Σύμφωνα με ανακοίνωση του επικεφαλής του ρωσικού Εθνικού Κέντρου Ελέγχου, Πρόληψης και Μείωσης των Πυρηνικών Κινδύνων, Σεργκέι Ρίζκοφ, οι συγκεκριμένες πτήσεις έχουν σκοπό την προώθηση της διαφάνειας στις στρατιωτικές δραστηριότητες των κρατών-μελών της Συνθήκης.
Πρόκειται για την πρώτη πτήση παρατήρησης που πραγματοποιεί μέσα στο 2015 η Ρωσία στο πλαίσιο της Συνθήκης των Ανοικτών Ουρανών, την οποία έχει υπογράψει και συμμετέχει από την 1η Ιανουαρίου του 2002.
Η συνθήκη «Ανοιχτοί Ουρανοί» υπεγράφη στις 24 Μαρτίου 1992 στο Ελσίνκι και καθιέρωσε ένα καθεστώς άοπλων πτήσεων παρατήρησης πάνω από τα εδάφη των 34 κρατών-μελών της, στην πλειοψηφία τους μέλη του ΝΑΤΟ, αλλά και άλλες χώρες όπως η Ουκρανία, η Λευκορωσία, η Γεωργία, η Βοσνία, καθώς και η Σουηδία και η Φινλανδία. . Η Ρωσία επικύρωσε τη Συνθήκη στις 26 Μαΐου του 2001 και τέθηκε σε ισχύ την 1/1/2002, καθιερώνοντας πτήσεις παρατήρησης πάνω από τα εδάφη των 34 μελών της για να προωθήσει τη διαφάνεια στα θέματα των στρατιωτικών δυνάμεων και των δραστηριοτήτων. Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε αεροσκάφος που πετά στο πλαίσιο της συμφωνίας «Ανοιχτοί Ουρανοί» είναι εφοδιασμένο με οπτικό, υπέρυθρο ραντάρ και αισθητήρες για τη συλλογή εικόνων, τις οποίες έχει τη δυνατότητα να μοιραστεί με τα κράτη που συμμετέχουν στη συνθήκη.
http://gr.rbth.com/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του