Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ''ΧΤΙΖΕΙ'' ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΟ ΣΕΦ...


Υπό τη σκιά των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης επέλεξε να πραγματοποιήσει το Κίνημα του Γιώργου Παπανδρέου ...
την 1η Πανελλαδική συνδιάσκεψη, προάγγελος του Συνεδρίου που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα.
Η Συνδιάσκεψη είναι σε εξέλιξη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και έτσι ανοίγει ο προσυνεδριακός διάλογος ενόψει του Συνεδρίου.
To Συνέδριο στη συνέχεια θα καθορίσει τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις, ονομασία και σύμβολα, όπως και τις μορφές αυτο-οργάνωσης και δικτύωσης του κόμματος. “Σήμερα με την 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψή μας, ξεκινάμε τον διάλογο για την οικοδόμηση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Με κινηματικά και συμμετοχικά χαρακτηριστικά”, τόνισε ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Παπανδρέου κατά την ενακτήρια ομιλία του, που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Τα θέματα τα οποία θα συζητήσουν περιστρέφονται γύρω από τις εξής ενότητες:

1.    Σύγχρονες μορφές οργάνωσης και πολιτικής δράσης
2.    Δημοκρατία και Σοσιαλισμός στον αιώνα μας
3.    Έξοδος από την κρίση - Το Ελληνικό Σχέδιο - Οι Μεταρρυθμίσεις - Η μετάβαση στην "επόμενη μέρα"

Στη Συνδιάσκεψη συμμετέχουν όσοι υπέγραψαν την Ιδρυτική Διακήρυξη του Κινήματος, οι υποψήφιοι Βουλευτές, όσοι συμμετείχαν στις Ομάδες Πρωτοβουλίας και τα Δίκτυα Αυτο-οργάνωσης σε όλη τη χώρα, οι εθελοντές, καθώς και όλοι όσοι κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν, από όποια θέση ή χώρο, στην πρωτόγνωρη συμμετοχική διαδικασία που άρχισε με την Ίδρυση του κόμματος.

Σύμφωνα με τα στελέχη του Κίνηματος, 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, αποτελεί την αφετηρία του διαλόγου για την οικοδόμηση του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. Όπως τονίζουν αποτελεί την αφετηρία ενός διαλόγου με συμμετοχικά και κινηματικά χαρακτηριστικά, που σκοπό έχει να προσδιορίσει και να αναδείξει το σύγχρονο στίγμα αλλά και την καινοτόμο δράση των προοδευτικών δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της αριστεράς, με νέες μορφές οργάνωσης και δράσης, με διακριτό στίγμα έναντι της συντήρησης και με ολοκληρωμένες θέσεις και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και την μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες, μετά τη εναρκτήρια συνεδρίαση και την Ομιλία του Πρόεδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην Ολομέλεια της Συνδιάσκεψης, θα χωριστούν σε ομάδες διαλόγου και θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες - μία για κάθε θέμα, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους.

Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, οι συντονιστές της κάθε ομάδας διαλόγου, θα καταγράψουν τα συμπεράσματα από τη συζήτηση, τα οποία και θα παρουσιάσουν αμέσως μετά στην Ολομέλεια της Συνδιάσκεψης.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του