''Η ΕΥΡΩΠΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ''...


Να σεβαστεί τη δημοκρατία κάλεσε την Ευρώπη ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, σε δηλώσεις του ...
από τις Βρυξέλλες, λίγο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής και μερικές ώρες μετά την ολοκλήρωση του έκτακτου Eurogroup για την Ελλάδα.


Έπειτα από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό του Βελγίου Σαρλ Μισέλ, ο κ. Τσίπρας -ο οποίος  συνοδευόταν από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη- δήλωσε σε δημοσιογράφους -σύμφωνα με το Reuters- ότι η Η Ευρώπη πρέπει να σεβαστεί τη δημοκρατία και τους κανόνες λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Τώρα είναι η στιγμή να προχωρήσουμε στις αλλαγές που οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν έκαναν, να βάλουμε τέλος στη διαφθορά και να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή», είπε ο πρωθυπουργός.

Στο πλαίσιο των διεθνών επαφών που έχει πριν τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί στη συνέχεια με τον Ντέιβιντ Κάμερον, ωστόσο,  δεν περιλαμβάνεται προς το παρόν στο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού συνάντηση με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με συνεργάτες του.

Επίσης, θα δει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς και αυτή θα είναι η δεύτερη συνάντησή του μαζί του από την ημέρα που ορκίστηκε πρωθυπουργός.

Αντίθετα ακυρώθηκε η συνάντηση του με τον πρόεδρο της Ουκρανίας στις Βρυξέλλες, καθώς ο κ. Ποροσένκο παραμένει στο Μινσκ της Λευκορωσίας όπου διεξάγονται συνομιλίες για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.





Η έλλειψη συμφωνίας στο χθεσινοβραδινό Eurogroup ρίχνει βαριά τη σκιά της στη σημερινή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, με τον Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται έτοιμος ακόμη και για σύγκρουση με τους άλλους ηγέτες εάν υπάρξει πίεση να αποδεχθεί συνέχιση του μνημονίου και των πολιτικών λιτότητας.

Ο πρωθυπουργός φέρεται αποφασισμένος να μην δεχθεί την απαίτηση των εταίρων να ολοκληρώσει ενα προγραμμα, που καταδικάστηκε απο τον ελληνικό λαό στις πρόσφατες εκλογές και αναμένεται να επιμείνει μέχρι τέλους στη θέση αυτή.

Συνεργάτες του εκτιμούν μεν ότι μπορεί να βρέθει λύση, αλλά ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να δεχθεί ο κ. Τσίπρας ούτε την παράταση του μνημονίου, ούτε πολιτικές που να επιβαρυνούν κι άλλο την ελληνική κοινωνία. Ορισμένοι μάλιστα υψηλόβαθμοι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν οτι πρέπει να ειναι έτοιμος ακόμη και να αποχωρήσει απο τη σύνοδο, εάν η πίεση αυτή λάβει προσβλητικές διαστάσεις για τη χώρα.

Η ανυποχώρητη διάθεση του κ. Τσίπρα φάνηκε απο το γεγονός οτι βρέθηκε στις Βρυξέλλες απο νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης για να έχει τη διεύθυνση της ελληνικής παρουσίας στο Εurogroup, ενώ παράλληλα εξυμνούσε την μεγαλειώδη συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος!

Ο πρωθυπουργός θα έχει σειρά συναντήσεων με ηγέτες και Ευρωπαίους παράγοντες πριν τη σύνοδο, που ειναι προγραμματισμένη για τη 1 μετά το μεσημέρι, αλλά δεν έχει προγραμματιστεί καμία συνάντηση με την Άνγκελα Μερκελ, παρά την επικοινωνία των δυο κυβερνήσεων.

Ο κ. Τσίπρας δεν πρόκειται να υποχωρήσει απο τις γνωστές κόκκινες γραμμές, που εχει θέσει, ενώ βλεπει τη σημερινή σύνοδο ως ευκαιρία για να αναλάβουν όλοι στην Ευρώπη τις ευθύνες τους, καθώς εκτιμά οτι δεν μπορεί να συνεχιστεί μια πολιτική που ειναι αδιέξοδη και καταστροφική για τις κοινωνίες.

Θα διαμηνύσει ωστόσο ότι αποδέχεται το βασικό ευρωπαϊκό πλαίσιο και ότι είναι διατεθειμένος να κάνει μεταρρυθμίσεις και να μην διολισθήσει σε πολιτικές που επιστρέφουν στα ελλείμματα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του