ΧΤΥΠΑΝΕ ΟΙ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ-ΕΚΚΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΑ


Συναγερμός έχει σημάνει στον Έβρο καθώς τα νερά του ποταμού απειλούν να περάσουν το ανάχωμα και να μετατρέψουν σε λίμνες ολόκληρα χωριά στο νότιο τμήμα του νομού.
Για δεύτερη φορά μέσα σε πολύ...
μικρό χρονικό διάστημα οι κάτοικοι των χωριών που συνορεύουν με τον Έβρο ποταμό ζουν με τον εφιάλτη των πλημμυρών. Οι τεράστιες ποσότητες νερού που «έπεσαν» από τη Βουλγαρία έχουν ανεβάσει τη στάθμη του περίπου 1,5 μέτρο πάνω από το όριο με αποτέλεσμα ακόμη και τα αναχώματα που είχαν στηθεί σε κάποια χωριά να υποχωρήσουν και το νερό να φτάσει στις πλατείες τους!
Ήδη έχουν εκκενωθεί τα χωριά Πόρος και Λαγυνά, ενώ σε άμεση επιφυλακή είναι και το Σουφλί.
Ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς επέρριψε μεγάλες ευθύνες στη Βουλγαρία, απ' όπου έχει εισρεύσει τεράστιος όγκος νερού τις προηγούμενες μέρες, ενώ μίλησε για εφιάλτη που βιώνουν συνέχεια οι κάτοικοι της περιοχής.
«Είμαστε σε κατάσταση επιφυλακής 6 μήνες το χρόνο. Και δεν είναι μόνο τα σπίτια. Έχουν πλημμυρίσει 180.000 στρέμματα. Πότε θα σπείρουν αυτοί οι άνθρωποι;» είπε ο κ. Πέτροβιτς μιλώντας στο Mega.
Σήμερα αναμένεται να επισκεφθεί την περιοχή ο αναπληρωτής υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης, προκειμένου να δει από κοντά τις πληγείσες περιοχές.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του