Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟ «ΘΟΛΟ» ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ -Μπορούμε να τυπώνουμε μόνοι μας Ευρώ!

Η Ελλάδα έχει στην κατοχή της τις μήτρες από τα λεγόμενα μικρά νομίσματα του ευρώ (1, 2, πεντόευρα, δεκάευρα, εικοσάευρα και βάλε).Αν χρειαστεί θα πάρουν μπρός οι μηχανές για την παραγωγή των σχετικών νομισμάτων ενώ και η γειτονικές Μαφίες όπως η ρουμάνικη και η αλβανική θα συμβάλουν στην παραγωγή και των υπολοίπων νομισμάτων. Μιλάμε για σχέδιο-σχεδία που θα μπει μπροστά εάν να μας πετάξουν ξαφνικά από το ευρώ με βρώμικο τρόπο (στα γρήγορα), ώστε να μην ζήσει η Ελλάδα την Κόλαση της Αργεντινής.Η δήλωση της Ραχήλ Μακρή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κόψει μόνος του 100 δισ. ευρώ αν χρειαστεί βρίσκεται μοιραία στο επίκεντρο της επικαιρότητας...
Το μεγάλο ερώτημα είναι αν πραγματικά μπορεί η Ελλάδα να τυπώσει ευρώ. Η απάντηση είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να τυπώσει και ήδη τυπώνει ευρώ με τις μήτρες που βρίσκονται που βρίσκονται στο Ίδρυμα Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών.

Συγκεκριμένα οι κεντρικές τράπεζες του ευρωσυστήματος έχουν το δικαίωμα να τυπώσουν ευρώ εκτός ισολογισμού της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κάνοντας νομισματικές πράξεις εκτός Ευρωσυστήματος, υπό την αυστηρή προϋπόθεση μη αρνησικυρίας από μια αυξημένη πλειοψηφία 2/3 του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, η οποία θα θεωρήσει ότι μια τέτοια ενέργεια αντιτίθεται στους σκοπούς της Νομισματικής Ένωσης.

Δηλαδή με απλά λόγια μπορεί η Τράπεζα της Ελλάδος να τυπώσει ακόμη και τα περιβόητα 100 δισ. ευρώ, αλλά θα πρέπει πρώτα να πάρει το ΟΚ από την ΕΚΤ. Τα χρήματα αυτά θα πρέπει να τα δανείσει σε τράπεζες, αλλά και να έχει τις ανάλογες μήτρες για να εκτυπώσει τόσα λεφτά Βέβαια μια τέτοια κίνηση -ακόμα και στο ακραίο σενάριο που θα επιχειρηθεί- έχει εξαιρετικά αυξημένο ρίσκο για μια κεντρική τράπεζα, γιατί ακόμα και αν πάρει το αρχικό ΟΚ μπορεί τελικά να τινάξει στον αέρα τον ισολογισμό της και να χάσει την πιστωτική γραμμή από το Ευρωσύστημα με ότι σημαίνει αυτό στη συνέχεια για τις καταθέσεις.
Επίσης εκτυπώνονται και κέρματα...

ΔΕΙΤΕ και την ομολογία του Δ/ντη του Νομισματοκοπείου το 2010 !!!

Ωστόσο η μαρτυρία του διευθυντή του Ιδρύματος Εκτύπωσης Τραπεζογραμματίων και Αξιών στο Χολαργό, είναι κάτι παραπάνω από καταλυτική: «κατηγορηματικά σας διαβεβαιώνουμε ότι στο Ίδρυμα τυπώνονται κέρματα και εκτυπώνονται χαρτονομίσματα, αλλά αποκλειστικά και μόνο ευρώ… Πρέπει να μπει τέλος σε αυτήν την ανυπόστατη φημολογία ότι στο Ίδρυμά μας τυπώνεται άλλο νόμισμα» λέει ο ίδιος, αποφεύγοντας να αναφερθεί ευθέως σε … δραχμές, φοίνικα ή μνα.
Οι μήτρες για τη δραχμή βρίσκονται στο …Μουσείο!
«Τα στοιχεία παραγωγής της δραχμής, δηλαδή οι μήτρες για τα κέρματα και οι πλάκες εκτύπωσης για τα χαρτονομίσματα βρίσκονται μόνο στο Μουσείο της Τράπεζας της Ελλάδος. Από το 2001 μέχρι σήμερα τυπώνονται μόνο ευρώ τονίζει.
Η δουλειά στο «Θόλο» του Νομισματοκοπείου συνεχίζεται. Με τις ίδιες μηχανές που κάποτε τυπώνονταν οι δραχμές και με την προσθήκη ορισμένων νέων που αγοράστηκαν το 2004…Κέρματα και χαρτονομίσματα μικρής αξίας (10-20 ευρώ) που βγαίνουν "ζεστά- ζεστά" από την ειδική έξοδο των μηχανών, είναι η "χειροπιαστή" απόδειξη ότι στο Νομισματοκοπείο Αθηνών συνεχίζεται καθημερινά από το νωρίς το πρωί –και μέχρι τις 2 το μεσημέρι- να κόβονται αποκλειστικά ευρώ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του