ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΓΡΑΦΑ Η κυβέρνηση "ξεμπροστιάζει" τους δανειστές - Στη δημοσιότητα όλος ο φάκελος των εισηγήσεων

ον φάκελο των εισηγήσεων του Γιάνη Βαρουφάκη στις δύο συνεδριάσεις του Eurogroup, στις 11 και
τις 16 Φεβρουαρίου, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών, σε μια μάλλον ασυνήθιστη κίνηση λίγες ώρες πριν την υποβολή του αιτήματος παράτασης της δανειακής σύμβασης με σκοπό να φέρει τα πάντα στο "Φως" και να ξεμπροστιάσει τους δανειστές.

Στην εισήγηση του Γιάνη Βαρουφάκη στις 11 Φεβρουαρίου, στην πρώτη δηλαδή συνεδρίαση του Eurogroup, που έχει έκταση οχτώ σελίδων αναφέρονται οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης Government Commitments, η πρόταση για μια νέα συνεργασία A New Partnership, το τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η συμφωνία-γέφυρα A Bridge Program, η τεχνική παράταση Technical Extension.

Στις επόμενες πέντε σελίδες ακολουθεί η ελληνική πρόταση που υποβλήθηκε στη συνεδρίαση η οποία, υπενθυμίζεται, έληξε χωρίς να υπάρξει κοινό ανακοινωθέν.

Στη συνεδρίαση της 16ης Φεβρουαρίου, που διεκόπη πρόωρα μετά το αδιέξοδο, η εισήγηση του κ. Βαρουφάκη είναι μόλις τριών σελίδων. Ακολουθεί ένα non paper της ελληνικής κυβέρνησης για τη συνεδρίαση, η οποία συνοδεύεται από δύο παραρτήματα: για τις ιδιωτικοποιήσεις και για τη βιωσιμότητα του χρέους βάσει των συζητήσεων των τεχνικών κλιμακίων που είχαν προηγηθεί το Σαββατοκύριακο 13-14 Φεβρουαρίου.

Ο φάκελος ολοκληρώνεται με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε και τα δύο προσχέδια των ανακοινώσεων από τον Πιερ Μοσκοβισί και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Δείτε όλα τα έγγραφα εδώ.
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του