«Σώστε την Ευρώπη από την τρέλα της»: Τα αμερικανικά ΜΜΕ για τις ελληνικές προτάσεις




Κατανόηση στο αίτημα της Ελλάδας για μία νέα συμφωνία για το χρέος δείχνουν πολλά αμερικανικά ΜΜΕ, τουλάχιστον μεγαλύτερη κατανόηση από αυτή που φαίνονται να δείχνουν πολλοί Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.Χαρακτηριστικό είναι το άρθρο της Katrina van der Heuvel στη Washington Post, στο οποίο κάνει λόγο για «βλακείες» που ακούγονται σχετικά με την ευρω-κρίση και τονίζει πως με την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, ο ελληνικός λαός δίνει ελπίδα στην Ευρώπη.
Καλεί μάλιστα στον Μπαράκ Ομπάμα να δράσει, απευθύνοντας μία ηχηρή έκκληση για να «σωθεί η Ευρώπη από την τρέλα της», υπογραμμίζοντας πως το ελληνικό χρέος είναι αδύνατο να αποπληρωθεί.

Σε άρθρο της στους New York Times, σε αντίστοιχο ύφος, η ακαδημαϊκός Τέρα Λόσον Ρέμερ κάνει λόγο για «συμφωνία που η Ευρώπη δεν μπορεί να αρνηθεί», αναφορικά με τις προτάσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Καλεί μάλιστα τον Μάριο Ντράγκι και την Κριστίν Λαγκάρντ να αναλάβουν ηγετικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις και να «συναντήσουν» τον Αλέξη Τσίπρα στη μέση του δρόμου, προκειμένου να βγουν όλοι κερδισμένοι, με λογικούς όρους αποπληρωμής για την Ελλάδα, που θα επιτρέψουν την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και θα έχουν θετική επίδραση σε ολόκληρη την Ευρωζώνη.

Εξάλλου, τόσο η Wall Street Journal όσο και το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC επισημαίνουν πως οι αγορές φαίνονται να ηρεμούν από τις διαβεβαιώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, σημειώνοντας πάντως πως αυτές δεν πείθουν τη Γερμανία, που εμμένει στις θέσεις της.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του