ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ ΜΕΤΑΞΥ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΜΜΕ

Με ανταποκρίσεις και άρθρα, ΑμερικανικάΜΜΕ αναφέρονται και σήμερα στις εξελίξεις σε σχέση με την Ελλάδα. «Η Γερμανία δεν θα αφήσει την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη», αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του τηλεοπτικού...
δικτύου CNBC.
Σε συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο, ο Ντένις Γκάρτμαν (Dennis Gartman), εκδότης του «The Gartman Letter», τόνισε ότι «μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε τόσο μεγάλο αρνητικό αντίκτυπο στη γερμανική οικονομία, που η Γερμανία θα έκανε τα πάντα για να αποφύγει κάτι τέτοιο».

Σε δημοσίευμα της Νιου Γιορκ Τάιμς καταγράφονται οι θέσεις της Ελλάδας και της Γερμανίας για το θέμα του χρέους και σημειώνονται εκτιμήσεις αναλυτών ότι «ένας συμβιβασμός που θα προκύψει από διαπραγμάτευση είναι πιθανός». Επίσης, σημειώνεται ότι «η Ελλάδα θα μπορούσε να αφήσει το ευρώ, αν κι ένα Grexit θα προκαλούσε μεγαλύτερη αναταραχή στη χώρα, ενώ οι επιπτώσεις του στην ευρωζώνη και στις παγκόσμιες οικονομίες είναι λιγότερο σαφείς».
Στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Μπλούμπεργκ γίνεται αναφορά σε «αρνητική στάση χωρών για το θέμα διαγραφής του χρέους».
Όπως σημειώνεται, «το αίτημα του Έλληνα πρωθυπουργού, σχετικά με την τρόικα θα συζητηθεί την Τετάρτη κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής». Σύμφωνα με γερμανό αξιωματούχο, «οι διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με τους πιστωτές της μπορούν να στραφούν προς έναν πιο απομακρυσμένο ρόλο για το ΔΝΤ».
Σε δημοσίευμα στη Γουόλ Στριτ Τζέρναλ σημειώνονται πέντε ερωτήσεις που περιγράφουν την «πολύπλοκη σχέση» μεταξύ της Ελλάδας και της ΕΚΤ. Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, «οι συζητήσεις με τους διεθνείς πιστωτές, η αγορά ομολόγων, το ELA, μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, είναι ερωτήματα που βρίσκουν τις απαντήσεις στη σύντομη αυτή παρουσίαση της σχέσης μεταξύ Ελλάδας και ΕΚΤ».
Ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα του περιοδικού VICE κάνει αναφορά στο θέμα των παράνομων μεταναστών στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι «από το 2000, περισσότεροι από 27.000 μετανάστες και πρόσφυγες έχουν πεθάνει στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη», με αφορμή το δεύτερο από σειρά τεσσάρων ντοκιμαντέρ «για τους ανθρώπους που διακινδυνεύουν τη ζωή τους στην προσπάθειά τους να φθάσουν στην Ευρώπη». Στο δεύτερο αυτό ντοκιμαντέρ, ανταποκρίτρια του VICE ταξίδεψε στα ελληνοτουρκικά σύνορα, όπου Σύροι και Αφγανοί πρόσφυγες καταβάλλουν τεράστια ποσά για να επιβιβαστούν στα «πλοία του θανάτου» με προορισμό την Ελλάδα, όπως επισημαίνεται.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του