''ΘΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ, ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ''...


Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα θα βρει χρήματα και από τη λίστα Λαγκάρντ, σύμφωνα με τον βουλευτή...
του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, ο οποίος σε δηλώσεις του τη Δευτέρα υπογράμμισε ότι μια από τις πρώτες προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.


Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα FM, o κ. Φίλης είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους και όπως σημείωσε ένας από αυτούς είναι η λίστα Λαγκάρντ, καθώς «δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν 52.000 εμβάσματα που φεύγουν από την Ελλάδα την περίοδο του Μνημονίου και να μην υπάρχει έλεγχος και καταλογισμός, αν προκύπτει από τον έλεγχο, προστίμων».

Σύμφωνα με τον βουλευτή, δεν μπορεί να υπάρχουν λίστες Λαγκάρντ και να μην υπάρχει κανένας μα κανένας έλεγχος τόσον καιρό.

«Μένω σε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, διότι μου έλεγε ένας καλός φίλος που γνωρίζει τα πράγματα, αν ελεγχθούν τα 52.000 εμβάσματα, όχι μονομιάς, αλλά μπορούν να μαζευτούν πάνω από 2-2,5 δισ. διαφυγόντα έσοδα για το Δημόσιο», σημείωσε.

Ακόμη, ο κ. Φίλης είπε πως προτεραιότητα της κυβέρνησης θα είναι, επίσης, αυτά που λέει το Μνημόνιο για το λαθρεμπόριο καυσίμων, διότι το Μνημόνιο λέει ότι χάνονται 2,5 δισ. το χρόνο από το λαθρεμπόριο καυσίμων.

«Και γίνομαι έτσι μνημονιακός τώρα», είπε, εξηγώντας πως έχει προτείνει το Μνημόνιο μέτρα για τον έλεγχο και την πάταξη του φαινομένου, αλλά η κυβέρνηση δεν τα έχει εφαρμόσει.

«Κυνηγούσε τότε τον ταβερνιάρη στην Ύδρα και όχι τον μεγαλοπαράγοντα που έκανε λαθραία εισαγωγή και διακίνηση πετρελαίου στην Ελλάδα», πρόσθεσε.

«Πάμε σε εξαρχής συζήτηση και διαπραγμάτευση»

Αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ο βουλευτής είπε ότι στόχος είναι η συναίνεση, να βρεθεί «μια λύση αμοιβαίως επωφελής, χωρίς μαγκιές ή μονομερείς ενέργειες» και μπορεί, όπως τόνισε, μαγικό ραβδάκι να μην  υπάρξει, ωστόσο, «θα υπάρξουν σταδιακές αλλαγές».

«Πρώτον, για εμάς δεν θα υπάρξει έκτη αξιολόγηση. Τελείωσε. Το πρόγραμμα, δηλαδή. Δεν θα πάμε να κουβεντιάσουμε ξανά με την τρόικα στη βάση του mail Χαρδούβελη ή οτιδήποτε άλλο. Τελείωσε αυτό. Γι’ αυτό και ήταν χαρακτηριστική η φράση του Βαρουφάκη ότι ούτε τα 7,2 δισ. μας ενδιαφέρουν», είπε ο κ. Φίλης, προσθέτοντας πως η αναχρηματοδότηση χρέους «δεν μας αφορά».

«Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει στο τραπέζι μνημόνιο για εμάς. Δεν δεχόμαστε να μιλήσουμε με την τρόικα και δεν υπάρχει για εμάς η έκτη αξιολόγηση», είπε, επαναλαμβάνοντας τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτοντας ότι η κυβέρνσηη πάει εξαρχής σε μια συζήτηση για μια συμφωνία-γέφυρα, «που θα δούμε τι θα έχει μέσα».

Αν και ο κ. Φίλης είπε ότι η νέα συμφωνία δεν θα έχει τα μνημονιακά μέτρα, αλλά συμφωνίες και ίσως συμβιβασμούς, τόνισε πως το μείζον ζήτημα είναι πως θα αρχίσει και θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για την απομείωση, το κούρεμα του χρέους και -όπως τόνισε- «θα την περάσουμε χωρίς τρανταγμούς και πρόβλημα χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας».

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του