ΣΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΜΠΤΙΚΟ ΒΟΥΛΕΥΜΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ- ΜΕΙΟΨΗΦΙΣΕ Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΕΝΤΙΜΟΣ ΔΙΚΑΣΤΗΣ Ν.ΣΑΛΑΤΑΣ-” ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ”-Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ-ΟΡΓΙΩΔΕΣ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ -ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ…

150

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 72 κατηγορούμενοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Μεταξύ των κατηγορουμένων που θα καθίσουν στο εδώλιο ο Γραμματέας Νίκος Μιχαλολιάκος, νυν και πρώην βουλευτές του κόμματος της Χρυσής Αυγής.
 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ
Οι Εφέτες του Συμβουλίου  με μειοψηφία 2 προς 1  διατάσσουν με το βούλευμα τους (215/2015)την παραπομπή των 72 από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους στην  υπόθεση  της Χρυσής Αυγής με αιχμή την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης. Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ρωγμή στην δικαστική κρίση σε ολόκληρη τη διαδρομή της υπόθεσης.

Στην απόφαση μειοψήφισε ο εισηγητής της υπόθεσης Νίκος Σαλάτας, ο οποίος είχε την άποψη ότι θα πρέπει να εκπέσει η κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης υποστηρίζοντας ότι για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία, σύμφωνα με τη σύμβαση του Παλέρμο, θα έπρεπε να έχει εντοπιστεί οικονομικό όφελος. Αντιθέτως, εκτιμά ότι θα έπρεπε να απαγγελθεί στους κατηγορούμενους η κατηγορία της σύστασης και συμμορίας σε βαθμό κακουργήματος που επισύρει ποινή κάθειρξης ως 12 χρόνια, καθώς η διεύθυνση (που τιμωρείται με ποινή κάθειρξης από 10 ως 20 χρόνια) και η ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, κατά την άποψη του, δεν στοιχειοθετήθηκαν.
Πάντως, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο απαλλάσσει από την κατηγορία της ένταξης και διεύθυνσης σε εγκληματική οργάνωση τους Αθανάσιο Καρατζά, Χρήστο Κυριτσόπουλο, Ανθή Μικελάτου, Μαργαρίτα Μικελάτου, Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, Σάββα Σπυρίδη, Θεόδωρος Στέφα, Δήμο Φραγκάκη, Ιωάννη Φραγκούλη, Αλέξανδρο Χατζηπαυλίδη, Δημήτριο Μπίνο, Γεώργιο Μπολάνη και Δημήτριο Χρυσαφήτη. Επίσης απαλλάσσει από τα αδικήματα της παράνομης οπλοκατοχής και της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία τους Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη καιμΙωάννη Φραγκούλη. Επίσης διατάσσουν να μη γίνει κατηγορία για εμπρησμό από πρόθεση κατά των Σάββα Γαροφαλάκη, Αριστόδημο Δασκαλάκη, Εμμανουήλ Μαυρικάκη, Γεώργιο Πετράκη και Εμμανουήλ Ψυλλάκη.
Στο διατακτικό του βουλευματός τους, οι δικαστές απορρίπτουν τις αιτήσεις και ενστάσεις των κατηγορουμένων, διατηρούν τα εντάλματα προσωρινής κράτησης για όσους ειναι στη φυλακή και τους περιοριστικούς όρους για όσους είναι ελεύθεροι.
Ενημέρωση 16:20
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ΜΑΚΕΛΕΙΟ παραπέμπονται όλοι οι βουλευτές
Μειοψηφεί ο αριστερός έντιμος δικαστής Νίκος Σαλάτας που είπε όχι στην εγκληματική οργάνωση και στη τραγική δολοφονία του Π.Φύσσα

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του