Εσωκομματικά «πυρά» από Ντόρα, Κυριάκο, Σιούφα σε Σαμαρά για το απαράδεκτο ψήφισμα του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες



Σε εξέλιξη βρίσκεται ο εσωκομματικός «πόλεμος» στη Νέα Δημοκρατία, με τη συζήτηση για την αντικατάσταση του Αντώνη Σαμαρά να «φουντώνει», μετά τις...Βρυξέλλες. Το ψήφισμα που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος είχε ως αποτέλεσμα κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας να εξαγριωθούν και να αφήσουν σαφείς αιχμές προς τον πρόεδρο του κόμματος.
Με καυστικό τρόπο σχολίασε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία έγραψε στον λογαριασμό της στο Twitter « Κρίμα για το ΕΛΚ. Υποτιμούν ότι σε μία εθνική διαπραγμάτευση είμαστε πρωτίστως όλοι Έλληνες».

Το πρωί της Παρασκευής και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε πιο ήπιους τόνους, παραδέχθηκε ότι η διατύπωση στο ψήφισμα του ΕΛΚ θα μπορούσε να είναι λίγο «διαφορετική».
Ακόμα και ο  Γιάννης Μιχελάκης έκανε λόγο για «Απαράδεκτο ψήφισμα από το ΕΛΚ και απαράδεκτη αποδοχή από την ελληνική αντιπροσωπεία», ενώ, ακολούθησε ο Δημήτρης Σιούφας δήλωσε «Σωστή η παραίνεση του ΕΛΚ προς τη νέα Ελληνική Κυβέρνηση, να μην διακινδυνεύσει την οικονομική πρόοδο που επετεύχθη στη χώρα. Σωστή και η τοποθέτηση του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ότι θα κάνει οτιδήποτε για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη και το Ευρώ. Ατυχέστατη όμως η παρέμβαση του ΕΛΚ ότι ο κ. Τσίπρας πρέπει να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις. Δηλαδή να μην διαπραγματευθεί τίποτε ή να μην υπάρχει ισχυρή αναπτυξιακή διάσταση στην νέα συμφωνία».
Το ψήφισμα του ΕΛΚ βγήκε στη δημοσιότητα την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η Σύνοδος Κορυφής, χθες, στις Βρυξέλλες και καλούσε τον Αλέξη Τσίπρα «να σεβαστεί όλες τις δεσμεύσεις που ελήφθησαν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση. Η Ευρώπη είναι έτοιμη να βοηθήσει τον ελληνικό λαό να ξεπεράσει τα οικονομικά του προβλήματα. Γι' αυτό καλούμε τον κ. Τσίπρα να μην είναι το εμπόδιο στη βοήθεια προς τους Ελληνες». 
«Οι θυσίες που έκανε ο ελληνικός λαός δεν μπορούν να είναι υπό το ρίσκο μονομερών συμπεριφορών» σημείωνε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα σε άλλο σημείο του κειμένου.
Παράλληλα, στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί οργή για το κείμενο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, καθώς, το συνδέουν με τη στάση που κράτησε εντός Συνόδου ο Μαριάνο Ραχόι.
Η Κουμουνδούρου εκτιμά πως ο πρώην πρωθυπουργός τους υπονόμευσε και για αυτό τον λόγο ο Αλέξης Τσίπρας έκανε ξεχωριστή αναφορά στη στάση του Ισπανού πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συνάντησης στις Βρυξέλλες.
Η συζήτηση περί επικείμενων εξελίξεων φούντωσε κυρίως μετά το δείπνο κορυφαίων στελεχών του κόμματος το βράδυ της Τετάρτης με συνδαιτυμόνες, την Ντόρα Μπακογιάννη, τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Νίκο Δένδια, την Ολγα Κεφαλογιάννη, τον Ευάγγελο Αντώναρο, τον Απόστολο Τζιτζικώστα και άλλους μετά από πρόσκληση της Μαριέττας Γιαννάκου.
Μάλιστα, η κα Γιαννάκου, μιλώντας στο Star, προανήγγειλε πρωτοβουλία βουλευτών προς το πρόσωπο του Κώστα Καραμανλή, ώστε, ο πρώην πρωθυπουργός να αναλάβει δράση.
Αλλωστε, υπάρχουν αρκετά σενάρια για τον κ. Καραμανλή, καθώς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι πρέπει να επιστρέψει στην ηγεσία της ΝΔ μιας και έχει τη δυνατότητα να ενώσει ξανά την παράταξη και να την επαναφέρει σε πιο κεντρώο προσανατολισμό.
Σημειωτέον, ότι ο πρώην πρωθυπουργός είχε, την Τετάρτη, συνάντηση και με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, κάτι που έδωσε νέα τροφή για συζητήσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν και άλλα δείπνα που ενδεχομένως να οδηγήσουν σε ζυμώσεις και εξελίξεις.
Η «παρέα» που βρέθηκε στο δείπνο Γιαννάκου ετοιμάζεται να έχει και νέα συνάντηση στην οποία δεν θα προσκληθεί ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ο λόγος είναι πως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είχε δεχθεί πρόσκληση και για το προηγούμενο δείπνο, αλλά επικαλέστηκε «κώλυμα» ενώ την ίδια ώρα ήταν σε μυστική συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή».
«Οποιος αυτοεξαιρείται από το ''επαναστατικό συμβούλιο'' τι νόημα έχει να τον ξανακαλέσουμε;» σχολίαζαν σχετικά συνδαιτυμόνες στο τραπέζι της κας Γιαννάκου.
Πηγές, μάλιστα, αναφέρουν ότι την επόμενη εβδομάδα συγκέντρωση αποτίμησης και ίσως σχεδιασμού ετοιμάζει και η πλευρά του Αντώνη Σαμαρά με πρωτοβουλία του Νότη Μηταράκη.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του