''EΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΚΑΝΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΔΙΚΗ ΚΥΡΩΣΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ''...


Ως εφαρμογή των κανόνων της ΕΚΤ και όχι ως ειδικό μέτρο κατά της Ελλάδας ...
χαρακτηρίζουν δύο στελέχη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την απόφαση της Φρανκφούρτης το βράδυ της Τετάρτης να μην δέχεται ως ενέχυρα για τη χρηματοδότηση τα ελληνικά ομόλογα.


Όπως δήλωσε το μέλος του Δ.Σ. της ΕΚΤ Έβαλντ Νοβότνι  η κίνηση αυτή της ΕΚΤ ευθυγραμμίζεται με τους κανονισμούς της και δεν αποτελεί ειδική κύρωση για την Ελλάδα προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα μπορεί να δεχθεί και πάλι ελληνικά ομόλογα με αντάλλαγμα χρηματοδότηση, εφόσον η Αθήνα συμφωνήσει σ' ένα νέο πρόγραμμα στήριξης με τους διεθνείς πιστωτές.

«Μια εναλλακτική επιλογή θα ήταν να εξαρτηθεί το μέτρο από το αποτέλεσμα μελλοντικών πολιτικών διαπραγματεύσεων, αλλά αυτό ήταν ακριβώς που δεν ήθελε το Συμβούλιο. Αν κατά την πορεία των διαπραγματεύσεων φθάσουμε σε ένα νέο πρόγραμμα στήριξης, τότε φυσικά θα είναι και πάλι δυνατή η αγορά ελληνικού χρέους, όμως εμείς δεν συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νοβότνι.

Στην ίδια γραμμή και ο επικεφαήλς οικονομολόγος της ΕΚΤ Πίτερ Πρατ σε συνέντευξή του στη Les Echos.

«Οι όροι για πρόσβαση στη ρευστότητα από την ΕΚΤ είναι ξεκάθαροι. Αν δεν εκπληρώνονται τότε η ΕΚΤ πρέπει να επιβάλει τις συνέπειες.

Ο Πρατ συμπλήρωσε ότι δεν είναι ικανοποιημένος από την παρούσα κατάσταση όσον αφορά τον έλεγχο της Ελλάδα από την τρόικα αλλά δεν διευκρίνισε ποιες αλλαγές θα ήθελε να δει.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του