FT: Τι ανέφερε η κοινή δήλωση Δραγασάκης - Βαρουφάκης που δεν βγήκε πότε στον αέρα... [video]

varoyad«Είναι η δήλωση του Eurogroup στην οποία συμφώνησε ο Βαρουφάκης, αλλά η Αθήνα απέρριψε» έγραψε στο twitter, για να πάρει άμεσα την απάντηση από τον υπουργό των Οικονομικών. Στο tweet-απάντηση ο Βαρουφάκης σημειώνει «μπορώ να προτείνω να απέχετε από αμφίβολες θέσεις (claims) βασισμένες σε ακόμα ποιο αμφίβολες διαρροές; Είναι μάλλον απρεπές».Οι Financial Times γράφουν ότι οι συνομιλίες κατέρρευσαν την τελευταία στιγμή όταν πολλοί από τους συμμετέχοντες ανάμεσά τους και ο Σόιμπλε είχαν ήδη φύγει από τη συνεδρίαση. Η εφημερίδα γράφει ότι αρχικά ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαρουφάκης, είχε συμφωνήσει σε μια κοινή δήλωση με τους συναδέλφους του. Μάλιστα η εφημερίδα γράφει ότι η δήλωση είχε υπογραφεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος ήταν επίσης παρών στοEurogroup. Μόλις αυτή εγκρίθηκε η συνεδρίαση του Eurogroup διαλύθηκε και ο Σόιμπλε με αρκετούς από τους συναδέλφους του,
αποχώρησαν. Αλλά τότε τελευταία στιγμή ο έλληνας υπουργός Οικονομικών έκανε μια τελευταία κλήση πίσω στην Αθήνα για να ενημερώσει για το τι είχε μόλις συμφωνηθεί – και τότε κυβερνητικοί αξιωματούχοι απέρριψαν την ανακοίνωση.
Σε αυτή τη βάση, θα ξεκινήσουμε τώρα τεχνικές εργασίες για την περαιτέρω αποτίμηση των σχεδίων μεταρρύθμισης της Ελλάδας. Οι Ελληνικές αρχές έχουν συμφωνήσει να συνεργαστούν στενά και εποικοδομητικά με τα θεσμικά όργανα για να ερευνήσουν τις δυνατότητες παράτασης και επιτυχούς ολοκλήρωσης του παρόντος προγράμματος, λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σχέδια της νέας κυβέρνησης. Εάν (η συνεργασία αυτή) είναι επιτυχής θα καλύψει τον χρόνο ώστε οι Ελληνικές αρχές και το Eurogroup να εργαστούν πάνω σε ενδεχόμενες νέες συμβατικές ρυθμίσεις. Θα συνεχίσουμε τις συζητήσεις μας στην επόμενη συνεδρίασή μας τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου.
varoywdTo αγγλικό κείμενο:
Today the Eurogroup took stock of the current situation in Greece and the state of the current adjustment programme. In this context, the Eurogroup has engaged in an intensive dialogue with the new Greek authorities.
The Greek authorities have expressed their commitment to a broader and stronger reform process aimed at durably improving growth prospects. At the same time, the Greek authorities reiterated their unequivocal commitment to the financial obligations to all their creditors.
On this basis, we will now start technical work on the further assessment of Greece's reform plans. The Greek authorities have agreed to work closely and constructively with the institutions to explore the possibilities for extending and successfully concluding the present programme taking into account the new government's plans.
If this is successful this will bridge the time for the Greek authorities and the Eurogroup to work on possible new contractual arrangements. We will continue our discussions at our next meeting on Monday 16 February.
fdshh


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του