HSBC: ΞΕΤΙΝΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΠΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΟΛΙΒΙΕ ΖΟΡΝΟ


Με τη συνδρομή της Κομισιόν και την αποφασιστικότητα των δικαστικών αρχών της Ελβετίας να δοθεί τέλος στο σκάνδαλο «ξεπλύματος» χρήματος μέσω της HSBC, πραγματοποιείται από το πρωί της Τετάρτης (18/2/2015) εισαγγελική έρευνα στα γραφεία της τράπεζας στη Γενεύη.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η έρευνα των ελβετικών αρχών θα διαρκέσει εβδομάδες, ίσως και μήνες, προκειμένου να κατορθώσουν, με τη συνδρομή (εκτιμούν) της διοίκησης της τράπεζας, να ξετυλίξουν το κουβάρι της διαφθοράς και να διασταυρώσουν όλα τα στοιχεία που ήδη έχουν στην κατοχή τους, μετά τη διαρροή απόρρητων δεδομένων μέσα από τα Swiss Leaks.

Τα έγγραφα αυτά που είδαν το φως της δημοσιότητας από τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, αποδεικνύουν πως μέσω του υποκαταστήματος της HSBC στην Ελβετία, πραγματοποιήθηκε «όργιο» φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής, στο οποίο πρωταγωνίστησαν και εκατοντάδες Έλληνες, με τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος είναι κατηγορούμενος στη χώρα μας για απάτη και ξέπλυμα χρήματος, να φιγουράρει στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Ο Λαυρεντιάδης, εμφανίζεται στην HSBC ως πελάτης της τράπεζας στην Ελβετία από τον Οκτώβριο του 1998 και φέρεται να είναι «συνδεδεμένος» με επτά λογαριασμούς οι οποίοι εμφάνισαν κινήσεις περίπου 4.6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ηδη, έχει γίνει επισήμως γνωστό, από την πλευρά της εισαγγελίας της Γενεύης ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η ποινική διαδικασία κατά της τράπεζας για διακεκριμένες περιπτώσεις ξεπλύματος, χωρίς κανένας να αποκλείει στην παρούσα φάση, αυτές οι κατηγορίες να επεκταθούν και προς τα φυσικά πρόσωπα που θα αποδειχθεί από την έρευνα ότι συμμετείχαν στο σκάνδαλο.

Ο Ερβέ Φαλσιανί έχει με κατηγορηματικό τρόπο δηλώσει ότι στην κατοχή του έχει και άλλα αποδεικτικά στοιχεία, ενώ πρόσφατα, μιλώντας στην τηλεόραση του ALPHA, έθεσε εαυτόν στη διάθεση της ελληνικής κυβέρνησης για να παραδόσει όλο το φάκελο με τους Έλληνες που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη η υποβολή αιτήματος από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης προς τις ελβετικές αρχές, για να παραλάβει όλο το φάκελο με τα αποτελέσματα της έρευνας του γενικού εισαγγελέα Ολιβιέ Ζορνό, ως προς τα ονόματα Ελλήνων πολιτών που ξέπλυναν χρήματα μέσω της HSBC.

Αλλωστε, η αποφασιστικότητα του Αλέξη Τσίπρα είναι δεδομένη να ανοίξει όλες τις λίστες διαφθοράς και φοροδιαφυγής και να «γράψει» πάνω στο δημόσιο χρέος, όλες τις απαιτήσεις που θα προκύπτουν μέσα από επιβεβαιωμένες αποφάσεις φοροαποφυγής και φοροδιαφυγής.

Υπενθυμίζουμε ότι μέσω της HSBC και τις τελευταίες αποκαλύψεις των Swiss Leaks, 86 είναι τα νέα πρόσωπα που εμφανίζουν ελληνικό ενδιαφέρον και δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ, από το σύνολο των 2.460 αναφορών με λογαριασμούς συνολικής αξίας περίπου 470 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το σύνολο, δε, τον εγγραφών από πελάτες τις τράπεζας από όλο τον πλανήτη ξεπερνά τις 30.000 και το συνολικό ποσό που έχει μπει στόχαστρο των ερευνών τα 120 δισεκατομμύρια δολάρια.

Read more: http://www.newsbomb.gr/ellada/apokalypseis/story/558010/hsbc-xetinazei-toys-ypoptoys-logariasmoys-o-eisaggeleas-olivie-zorno#ixzz3S6rtgI1U

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του