Γ.ΝTAΪΣΕΝΜΠΛΟΥΜ: "ΥΟU JUST RUN OUT OF MONEY" - Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: "ΜΟΝΕΥ CAN'T BUY ME LOVE" Στον λαό θα απευθυνθεί η κυβέρνηση για να δώσει τη λύση; - Δεν αποκλείει δημοψήφισμα

Ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στη βούληση του λαού για να δώσει τη λύση μέσω
δημοψηφίσματος, αφήνει η κυβέρνηση σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο επιμείνουν στην συμπεριφορά που οδηγεί σε ρήξη με την Ελλάδα.
Στις διαπραγματεύσεις έγινε ένα βήμα αλλά στη συνέχεια πήγαμε ένα βήμα πίσω όχι με υπαιτιότητα της ελληνικής πλευράς είπε σε συνέντευξή του στα Παραπολιτικά 90,1 ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού Νίκος Ξυδάκης.
Ερωτηθείς αν θα γίνει δημοψήφισμα, αν δεν καρποφορήσουν οι διαπραγματεύσεις, απέφυγε να απορρίψει το ενδεχόμενο, λέγοντας σιβυλλικά «δεν ξέρω».

Την ίδια στιγμή έγινε γνωστό τι ψιθύρισε χαιρέκακα ο Γ.Ντάισενμπλουμ στο αυτί του Γ.Βαρουφάκη.Στο Eurogroup ο Ντάισελμπλουμ βρήκε και πάλι την ευκαιρία να ψιθυρίσει στον κ. Βαρουφάκη: «You just run out of money», δηλαδή «μόλις ξεμείνατε από λεφτά».

Με δόση κακίας και με αγωνία να μπορέσει να δει τον Γ.Βαρουφάκη να ιδρώνει από φόβο και τρόμο.

Ο Γ.Βαρουφάκης όμως δεν περιορίστηκε αυτή τη φορά σε ένα «ουάου» και με την γνωστή εκνευριστική για τους αντιπάλους του ψυχραιμία απάντησε με στίχο από ένα τραγούδι των Beatles που τραγουδούσε ο Paul McCartney: «Money can't buy me love», δηλαδή «τα λεφτά δεν μπορούν να εξαγοράσουν την αγάπη».

Ήταν η σειρά του Ντάισελμπλουμ να ανακράξει... «ουάου».

Ο υπουργός Οικονομικών είναι βαθύτατα ενοχλημένος από την ως τώρα στάση του Ολλανδού. Θεωρεί ότι ως πρόεδρος του Eurogroup έπρεπε να κρατά ουδέτερη στάση και όχι να είναι «φερέφωνο» του κ. Σόιμπλε και γενικότερα του Βερολίνου. Και δεν είναι μόνον αυτό, αλλά ο κ. Βαρουφάκης θεωρεί ότι ο Ολλανδός λέει συνεχώς... ψέματα. Εφτασε, στο σημείο να επικοινωνήσει ξαφνικά με τον κ. Βαρουφάκη και να τον... απειλήσει ότι «αν δεν υπογράψετε, θα βγείτε από την ευρωζώνη, αφού η Φινλανδία έχει εκλογές και δεν προλαβαίνει να περάσει από το κοινοβούλιό της το κείμενο».

Αυτό, όπως αποδείχθηκε, ήταν ψέμα, μεγάλο ψέμα, αφού σε λίγες ώρες πάλι ήρθε προς συζήτηση το κείμενο, το οποίο, όπως ενθυμείστε, πάλι η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε.

Όλα αυτά ήταν καλό που έγιναν διότι έτσι αποκαλύφθηκε πόσο υποκριτές είναι οι Ευρωπαίοι, πόσο δεν υπάρχει η υποτιθέμενη ευρωπαϊκή "αλληλεγγύη" και ότι όντως επιθυμούν την πλήρη καταστροφή της χώρας μας και του Έθνους μας για δικούς τους γεωπολιτικού λόγους.

Για να το κάνουμε αυτό απλό και κατανοητό θα πούμε μόνο το εξής: Από το 2022 που θα ξεκινήσει και η αποπληρωμή χρεών και όχι μόνο τόκων. Θα πρέπει να πληρώνουμε άνω των 25 δισ. ευρώ το χρόνο. Αυτό λέει το Μνημονιο που θέλουν να υπογράψει και αυτή η κυβέρνηση. Έχουν δίκιο που δεν το υπογράφουν, μας ζητούν να συνεχίσουμε την "αυτοκτονία" μας με χαμόγελο.

Εμείς σαν χαζοί πιστεύαμε στο ευρωπαϊκό όνειρο. Το μόνο όνειρο που υπάρχει είναι το ελληνικό και καιρός να το ανασύρουμε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του