TI ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ...


...ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΕΣ ΚΑΙ ΑΗΘΕΙΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ...
Λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ...
ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι πέρασε τη θηλιά στον λαιμό της Ελλάδας, καθώς η ΕΚΤ ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά ότι σταματά από την άλλη Τετάρτη (11 Φεβρουαρίου) να δέχεται ως εγγύηση τα ομόλογα που έχει εκδώσει ή έχει εγγυηθεί το ελληνικό δημόσιο, στέλνοντας τις ελληνικές τράπεζες για χρηματοδότηση στον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας (ELA) με υψηλότερο επιτόκιο (1,55% αντί του 0,05% της ΕΚΤ).
Κανονικά, η ΕΚΤ θα έπρεπε να δέχεται τα ελληνικά ομόλογα έως τις 28 Φεβρουαρίου που λήγει το πρόγραμμα της Ελλάδας.
Το γεγονός, ότι επισπεύδει την απόφασή της, σημειώνοντας  ότι "επί του παρόντος δεν είναι δυνατόν να υποθέσουμε μία επιτυχή κατάληξη της αξιολόγησης του προγράμματος", σημαίνει ότι ασκεί και αυτή πιέσεις στην κυβέρνηση να αλλάξει την πολιτική της.

Πηγή: enikonomia.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του