Ο Καπελέρης στη δίκη Παπακωνσταντίνου: “Έπαθα κατάθλιψη! Ποτέ δεν πήρα εντολή για έρευνα της λίστας Λαγκάρντ!”

kapele-thumb-large


Με την κατάθεση του άλλοτε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη συνεχίζεται η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.Ο μάρτυρας ήταν κατηγορηματικός ότι ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός του έδωσε εντολή να ελέγξει το φορολογικό προφίλ 10 καταθετών διαψεύδοντας τον ισχυρισμό του Γ. Παπακωνσταντίνου οτι του ζήτησε φορολογικό έλεγχο.Ο Γ. Καπελέρης ο οποίος ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση και έχει απαλλαγεί εξέφρασε την πεποίθηση πως ο πρώην υπουργός δεν προσπάθησε να σταματήσει τον έλεγχο καθώς “όλοι είμαστε από την ίδια πλευρά…όλοι θέλαμε να γίνονται έλεγχοι δεν υπήρχε θέμα”. Ο μάρτυρας τόνισε ότι ουδέποτε του δόθηκε ολόκληρη η λίστα και πως σε κάθε περίπτωση για να κάνει φορολογικό έλεγχο θα έπρεπε να πάρει επίσημα εντολή η οποία θα περνούσε από το πρωτόκολλο.

Ο Γιάννης Καπελέρης είπε πως εξαιτίας της ποινικής του εμπλοκής στην υπόθεση έπαθε κατάθλιψη. “Παραιτήθηκα από το υπουργείο Οικονομικών ενώ είχα δυο διώξεις σε βάρος μου και έπρεπε να στηρίξω την οικογένεια μου. Πέρασα από στάδιο κατάθλιψης . Τελικά απαλλάχτηκα αλλά ποτέ δεν είχα το κουράγιο να ενημερώνομαι για όσα γίνονται” είπε.
Ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε σύσκεψη με αντικείμενο την αξιοποίηση της λίστας και εκεί όπως είπε ” μας ενημέρωσε ο υπουργός για την λίστα που ήρθε στα χέρια του χωρίς λεπτομέρειες πως την πήρε. Το θέμα ήταν ποιος θα κάνει τον έλεγχο καθώς όλοι συμφωνήσαμε και ο υπουργός ότι πρέπει να γίνει έλεγχος”
Ο κ. Καπελέρης ένα μήνα μετά έφυγε από την υπηρεσία και έγινε ειδικός γραμματέας φορολογικών ελέγχων στο υπουργείο και είπε στο δικαστήριο πως ο τότε υπουργός δεν τον ρώτησε ποτέ ξανά για το θέμα.” Θεώρησα ότι τα στοιχεία είχαν διαβιβαστεί στον διάδοχό μου τον κ. Διώτη και πιθανότατα διενεργούνταν έλεγχοι…” , είπε χαρακτηριστικά.
 http://www.makeleio.gr/

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του