ΒΟΜΒΑ ΒΟΥΤΣΗ : ΥΠΑΡΧΟΥΝ 4 ΕΚΑΤ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

«Έχουμε πλήρη γνώση και μέχρι κεραίας του μεταναστευτικού προβλήματος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης αποδεχόμενος παράλληλα πρόταση της βουλευτού...
του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά για διακομματική αντιμετώπισή του και κάνοντας λόγο για ανάγκη νέας εθνικής στρατηγικής.
Παράλληλα, ο κ. Βούτσης μίλησε για Fast Track διαδικασίες που πρέπει να ισχύσουν για να πάνε οι πρόσφυγες στις χώρες που επιθυμούν ενώ έκανε λόγο για χώρες του βορρά που θέλουν την Ελλάδα θέατρο μαζικής μετάβασης των Σύρων.
Σε παρέμβαση του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για την κατάργηση των φυλακών κράτησης Γ ΄Τύπου, ο κ. Βούτσης παραδέχτηκε ότι υπάρχει έξαρση του μεταναστευτικού προβλήματος, το τελευταίο διάστημα, το οποίο, όπως είπε, εμφανίζει αύξηση κατά 130% εξαιτίας του πολέμου στην Συρία, ενώ εκτίμησε ότι αυτό το ρεύμα, ενδέχεται να αυξηθεί και άλλο, σημειώνοντας πάντως ότι είναι αυξανόμενο από το 2013.
«Ως πρόσφυγες δικαιούνται με Fast Track διαδικασίες να πάνε σε όποια χώρα θέλουνε» επεσήμανε ο υπουργός Εσωτερικών, τονίζοντας την ανάγκη να υπάρξει μια νέα στρατηγική που θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει αυτή η μέριμνα.
«Είναι ευθύνες των χωρών ιδιαίτερα του βορρά που θέλουν να γίνει η Ελλάδα θέατρο μαζικής μετάβασης των προσφύγων από την Συρία. Είναι ένα μείζον θέμα, είναι καινούργιο το μεταναστευτικό πρόβλημα με πολλές ουρίτσες. Πράγματι πρέπει διακομματικά να χειριστούμε αυτό το ζήτημα», τόνισε ο κ. Βούτσης και πρόσθεσε:
«Αυτή τη στιγμή βρίσκονται 2,5 εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες στην Τουρκία, οι μισοί βρίσκονται στα παράλιά της, ενώ φθάνουν συνολικά κοντά στα 4 εκατομμύρια μαζί με τους πρόσφυγες που είναι στα παράλια της Ιορδανίας και περιμένουν να πάνε προς όλες τις χώρες της Ευρώπης».
Απαντώντας στις κατηγορίες του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, περί πλήρους αδράνειας της σημερινής κυβέρνησης, ο κ. Βούτσης αντέκρουσε τα πυρά, αντιτείνοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν αυτή που δεν έκανε απολύτως τίποτα ενώ είχε την δυνατότητα καθώς είχαν εγκριθεί 90 εκατομμύρια για τη δημιουργία 2.500 χώρων φιλοξενίας ωστόσο, όπως είπε, ούτε μία δομή δεν φτιάχτηκε.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του