ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΕΙ Ο Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ 9 ΜΑϊΟΥ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ Η Μόσχα χαρίζει τα πρόστιμα από την Gazprom στην Ελλάδα - Ανάσες για την ελληνική οικονομία με εντολή Β. Πούτιν

Την ώρα που η Ε.Ε. αντιμετωπίζει με καχυποψία το ταξίδι του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη
Ρωσία που ξεκινά την Τετάρτη και την συνάντηση που θα έχει με τον πρόεδρο της χώρας Βλαντιμίρ Πούτιν η Μόσχα προετοιμάζεται για μια νέα εποχή στις σχέσεις των δύο χωρών.
Αυτό γιατί πρόκειται να προβεί σε κινήσεις οι οποίες θα έχουν άμεσα θετικά αποτελέσματα στη χειμαζόμενη ελληνική οικονομία, επιτρέποντας την αναθέρμανση των μεταξύ των δύο χωρών εμπορικών σχέσεων.Το ταξίδι του έλληνα πρωθυπουργού έχει θορυβήσει πολλούς στις Βρυξέλλες όπως και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού σε σημείο που να προχωρούν σε προκλητικάδημοσιεύματα ευρωπαϊκών και αμερικανικών ΜΜΕ, σε προσπάθεια δημιουργίας κλίματος ότι η Ελλάδα δεν θα εγκαταλείψει το δυτικό στρατόπεδο.


Μόλις εχθές οι Financial Times, πατρονάριζαν προκλητικά την Αθήνα σε άρθρο τους λέγοντας ότι ο Α. Τσίπρας καλύτερο θα είναι να μιλήσει στη Μόσχα με τον Β. Πούτιν για... τον καιρό και τα σπορ, υπονοώντας ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να βρει κάποια χειροπιαστή υποστήριξη από την Ρωσία.

Οι wall Street Journal μάλιστα σε σημερινό τους δημοσίευμα σπεύδουν να προκαταλάβουν τις επόμενες κινήσεις του Α. Τσίπρα λέγοντας ότι αλλά ουσιαστικά «συστήνοντας» να μην πάει στη Μόσχα στις 9 Μαΐου για να παρακολουθήσει την παρέλαση της «Ημέρας της Νίκης» καθώς αυτό θα ήταν παρέκκλιση από τις αρχές της πολιτικής της Ε.Ε.

Πέρα όμως από τις δυτικές «συστάσεις» η Ρωσία είναι αποφασισμένη και παρά τον ιδιότυπο πόλεμο «νεύρων» που γίνεται από τα δυτικά ΜΜΕ αλλά και αξιωματούχους να προχωρήσει σε μια σειρά μέτρων τα οποία θα ανακουφίσουν την ελληνική οικονομία και μάλιστα άμεσα.

Έτσι εκτός από την άρση του εμπάργκο για τα αγροτικά προϊόντα και την επιθεώρηση 20 ελληνικών εταιρειών από τις ρωσικές αρχέςμ για τα οποία έχουμε ήδη αποκαλύψειη ρωσική πλευρά αναμένεται να προτείνει την δημιουργία μικτών, ελληνορωσικών, εταιρειών επεξεργασίας των αγροτικών προϊόντων τα οποία θα οδεύουν προς την αχανή ρωσική αγορά.

Ένα νέο ακόμη στοιχείο που έρχεται στην επιφάνεια είναι το χάρισμα των προστίμων για τη χαμηλή κατανάλωση φυσικού αερίου από την Ελλάδα.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έχει παρέμβει στην Gazprom προκειμένου να χαριστούν τα πρόστιμα προς την Ελλάδα, για τη μειωμένη κατανάλωση κατά 40% την περασμένη χρονιά.

Η οικονομική ανάσα που λάβει η ελληνική αγορά αλλά και το δημόσιο από τα ρωσικά αυτά «δώρα» είναι αυτονόητη ενώ δεν αποκλείεται η Ρωσία να προχωρήσει και σε μια γενναία έκπτωση της τιμής του φ.α. προς την Ελλάδα κάτι που αποτελεί πάγιο ελληνικό αίτημα αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να ικανοποιηθεί εξαιτίας της εχθρικής συμπεριφοράς προς την Μόσχα των προηγούμενων ελληνικών κυβερνήσεων.

Σε κάθε περίπτωση το ταξίδι του Α. Τσίπρα πρόκειται να ανοίξει νέους δρόμους προς τα ανατολικά για την Ελληνική οικονομία και την αγροτική παραγωγή και όπως είναι φυσικό να προκαλέσει πονοκεφάλους στις Βρυξέλλες που διαπνέονται αυτόν τον καιρό από ένα πρωτοφανές αντι-ρωσικό μένος.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του