ΕΚΤΑΚΤΟ: ΤΕΛΟΣ Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ – ΕΒΓΑΛΑΝ ΜΕ ΧΕΙΡΟΠΕΔΕΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΕΣ -ΕΤΣΙ ΕΓΙΝΕ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

prytaneia-2

Αρχικά οι αντεξουσιαστές κλήθηκαν να βγουν από το κτήριο…. Δόθηκε μια ολιγόλεπτη διορία και στη συνέχεια, λίγο μετά τις έξι και μισή με εντολή του εισαγγελέα ξεκίνησε η επιχείρηση.
Πυροσβέστες με τροχό έκοψαν λίγα λεπτά πριν τις επτά την πλαϊνή πόρτα του περιβόλου.Είναι χαρακτηριστικό ότι στο κτήριο της αστυνομίας μπήκαν άνδρες των ΥΜΕΤ και όχι των ΜΑΤ με σαφείς εντολές να μην υπάρξει χρήση βίας.Μερικά μόνο λεπτά μετά τις επτά οι αστυνομικοί κατάφεραν να απομονώσουν τους αντεξουσιαστές που βρίσκονταν στον χώρο και να τους περάσουν χειροπέδες.Οι περίπου 15 με 20 αντεξουσιστές που βρίσκονταν στον χώρο της Πρυτανείας είχαν κλειδωθεί σε έναν χώρο του κτηρίου και φώναζαν συνθήματα.

Όταν οι αστυνομικοί κατάφεραν με τη βοήθεια των πυροσβεστών να τους προσεγγίσουν δεν προέβαλαν καμία αντίσταση.
Λίγα λεπτά μετά τις επτά μια μικρή ομάδα, περίπου 20 ατόμων έκανε την εμφάνισή της στο χώρο έξω από την Πρυτανεία και φώναξε συνθήματα σε ένδειξη συμπαράστασης στους καταληψίες.
Στις 07:20 ο ένας μετά τον άλλο οι νεαροί που ήταν στο κτήριο οδηγήθηκαν φορόντας χειροπέδες σε κλούβες της ΕΛ.ΑΣ. και μεταφέρθηκαν στη ΓΑΔΑ.
Με χειροπέδες στα χέρια βγάζουν τους καταληψίες από το κτίριο της πρυτανείας οι αστυνομικές αρχές.
Την ίδια ώρα, υποστηρικτές των αντιεξουσιαστών έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ΕΚΠΑ και φωνάζουν συνθήματα συμπαράστασης.
Έχουν προσαχθεί περίπου 10 -12 άτομα, ενώ αυτό που προξενεί εντύπωση, είναι ότι τα περισσότερα εξ’ αυτών είναι γυναίκες.

Επέμβαση της αστυνομίας πριν λίγο στην είσοδο της πρυτανείας… του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, προσπαθούν να ανοίξουν την πόρτα της πρυτανείας με σκοπό να απομακρύνουν τους καταληψίες, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα για 19η ημέρα εντός του κτιρίου.
Το κτίριο του Πανεπιστημίου είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ όπως μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός οι άνδρες της ασφάλειας και της πυροσβεστικής έχουν ήδη μπει στον περιβάλλοντα χώρο του πανεπιστημιακού ιδρύματος από την πλαϊνή είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Πατριάρχου Γρηγορίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του