ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΗ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ-ΓΑΖΩΣΑΝ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ-ΝΕΚΡΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ-ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ- “ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΥΤΗΞΩ ΣΤΟ ΑΙΜΑ” ΑΠΕΙΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ

poli3

Πυροβολισμοί σημειώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης έξω από το Αρχηγείο της Αστυνομίας στην Κωνσταντινούπολη.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δύο άτομα άνοιξαν πυρ έξω από το Αρχηγείο και όπως μεταδίσουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει ένας 1 νεκρός και 2 τραυματίεςΣύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντογάν, δύο άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον του κτιρίου όπου εδρεύει το αρχηγείο της αστυνομίας, στη συνοικία Φατίχ. Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και σκότωσαν έναν από τους δράστες, ενώ κατά την ανταλλαγή των πυρών δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν.

G1
Τηλεοπτικά δίκτυα μεταδίδουν την εικόνα ενός άνδρα που κείτεται στο έδαφος.
Ένας αξιωματικός που βρίσκεται στο αρχηγείο της αστυνομίας, με τον οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο Ρόιτερς, επιβεβαίωσε ότι σημειώθηκαν πυροβολισμοί έξω από το κτίριο, αλλά απέφυγε να σχολιάσει περαιτέρω, επισημαίνοντας ότι οι όλες οι μονάδες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.
Λίγες ώρες νωρίτερα, η αστυνομία συνέλαβε έναν ένοπλο ο οποίος εισέβαλε σε γραφείο του κυβερνώντος τουρκικού κόμματος AKP σε προάστιο της Κωνσταντινούπολης, μία ημέρα αφότου μέλη ακροαριστερής οργάνωσης είχαν συλλάβει όμηρο έναν εισαγγελέα σε δικαστήριο στην ίδια πόλη. Ο εισαγγελέας και οι δύο δράστες έπεσαν νεκροί.
ΤΗ ΝΥΧΤΑ
Με επιχείρηση των αρχών έλαβε τέλος με αιματηρό τρόπο η ομηρία εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη, με τους δράστες να πέφτουν νεκροί. Αργά, το βράδυ ο Τούρκος ΥΠΕΞ έγραψε στο Twitter ότι και ο εισαγγελέας υπέκυψε στα τραύματά του.
Το βράδυ, λίγο μετά τις 20:30 αναρτήθηκε στο Twitter βίντεο, στο οποίο ακούγονται πυροβολισμοί στο δικαστικό μέγαρο και δημοσιεύτηκαν πληροφορίες ότι ασθενοφόρο απομακρύνθηκε με ταχύτητα από το σημείο.
Λίγο μετά έγινε γνωστό ότι η επιχείρηση απελευθέρωσης του εισαγγελέα από την αστυνομία είχε αιματηρή κατάληξη.
Ο ίδιος ο εισαγγελέας, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, τραυματίστηκε βαριά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ νεκροί έπεσαν οι δύο δράστες, μέλη της αριστερής οργάνωσης DHKC. Αυτήκοοι μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκε μία δυνατή έκρηξη και ακολούθησαν περίπου 100 πυροβολισμοί.
Καθ’όλη τη διάρκεια της ομηρείας η τουρκική κυβέρνηση ενεργοποίησε το νόμο που επιβάλλει λογοκρισία στη μετάδοση πληροφοριών από τα μέσα ενημέρωσης. Έτσι το Twitter έγινε (για μία ακόμη φορά) η πηγή ενημέρωσης των πολιτών.
 ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Την ώρα που η Τουρκία περνάει δύσκολες ώρες με το εθνικό μπλακ-άουτ στο σύστημα ηλεκτροδότησής της, ένα θρίλερ ομηρίας εκτυλίχθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης όπου ένοπλοι εισέβαλαν και κρατούσαν όμηρο τον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, θύματος της βίαιης αστυνομικής καταστολής της εξέγερσης του καλοκαιριού του 2013.
Μετά την αστυνομική επιχείρηση στο τουρκικό Twitter εμφανίστηκαν μηνύματα συμπάθειας για τον έναν από τους δράστες, συνοδευόμενα από τη φωτογραφία του. Σύμφωνα με τις αναρτήσεις αυτές πρόκειται για τον Σαφάκ Γιαϊλά, νεαρό φοιτητή της Νομικής στο Πανεπιστήμιο της Κωνσταντινούπολης, με καταγωγή την Κερασούντα στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας.\
Πάντως ο Ερντογάν δεν θα καθίσει με δεμένα τα χέρια. Κατά πληροφορίες εξετάζεται ακόμα και το ενδεχόμενο στρατιωτικού νόμου τυπικά γιατί εδώ και χρόνια κάτι τέτοιο ισχύει στην Τουρκία εδώ και χρόνια.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του