ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΑ ΔΟΥΝ "ΖΕΣΤΟ" ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΟΥ ΕΜΠΑΡΓΚΟ Η Ρωσία "δίνει" σε ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κυριαρχία στις αγροτικές περιοχές

Ευεργετικές συνέπειες στην περαιτέρω διεύρυνση της εκλογικής βάσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και των
ΑΝΕΛ αναμένεται να έχει στους αγροτικούς και κτηοτροφικούς νομούς οι οποίοι έχουν υποφέρει από το ρωσικό εμπάργκο-απάντηση στις δυτικές κυρώσεις- και η άρση του οποίου θα είναι ένα από τα δώρα του Β.Πούτιν στον Α.Τσίπρα.Θα ωφεληθούν περίπου είκοσι νομοί σε Πελοπόννησο,Θεσσαλία και Μακεδονία οι οποίοι παράγουν φράουλες,ροδάκινα,νεκταρίνια, κ.λ.π, όπως και κτηνοτροφικά προϊόντα, οι οποίοι έχουν πληγεί από το ρωσικό εμπάργκο και θα επωφεληθούν από την πολιτική της κυβέρνησης έναντι της Μόσχας άμεσα με "ζεστό" χρήμα εδώ και τώρα.Να σημειώσουμε ότι στους περισσότερους από τους νομούς Αργολίδας,Λακωνίας,Ηλείας,Κορνθίας,Πέλλας,Ημαθίας,Πιερίας,Άρτας, κ.λ.π τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ,ήταν σημαντικά χαμηλότερα από τα αστικά κέντρα όπου ο ΣΥΡΙΖΑ είχε σαρώσει και οι ΑΝΕΛ κρατούσαν τις βασικές τους δυνάμεις.

Αυτό σημαίνει ότι έχει σημαντικό περιθώριο αύξησης των εκλογικών ποσοστών τα οποία τώρα πλέον είναι βέβαιο ότι θα τα καταγράψει.

Πάντως να σημειώσουμε ότι και ο Λαϊκός Σύνδεσμος είχε ταχθεί κατά των κυρώσεων, και σαφώς θα δικαιωθεί από τις εξελίξεις.

Με πρωτοβουλία της ελληνικής πλευράς πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη συνάντηση εκπροσώπων της ρωσικής αρχής και στελεχών της ελληνικής πρεσβείας με θέμα την άρση του περιορισμού του εμπάργκο εισαγωγής ελληνικών προϊόντων που είχε επιβάλει πέρυσι τον Αύγουστο η Ρωσία.

Η Ελλάδα απέστειλε επιστολή στη ρωσική αρχή στις 3 Μαρτίου, ζητώντας την άρση των περιορισμών για μια σειρά ελληνικών προϊόντων ζητώντας να επιτραπούν οι εισαγωγές φράουλας, κίουι, ροδάκινου, ψαριών και θαλασσινών.

Την άρση του εμπάργκο, στις εισαγωγές τροφίμων από Ελλάδα, Κύπρο και Ουγγαρία θα πραγματοποιήσει η Ρωσία και στο πλαίσιο αυτό σχεδιάζει να ξεκινήσει ελέγχους στις κτηνοτροφικές επιχειρήσεις των χωρών.

Σύμφωνα με το Reuters εκπρόσωπος της ρωσικής ρυθμιστικής αρχής για τον κλάδο των φρέσκων τροφίμων, «Rosselkhoznadzor», δήλωσε πως στις στις 20 Απριλίου ξεκινά διερεύνηση των ελληνικών αγροτοβιομηχανικών επιχειρήσεων.

Στην άρση το εμπάργκο πέραν των γεωργικών και των κτηνοτροφικών προϊόντων, εντάσσονται και τα προϊόντα αλιείας, αλλά και άλλα είδη όπως γούνες (η Καστοριά ζει απο το εμπόριο γούνας,όπου η Ρωσία αποτελούσε τον βασικό εισαγωγέα).


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του