ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ: ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΣΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΚΥΡΙΛΛΟ ΕΙΧΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ! – “ΕΝΑΣ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΤΑΙΡΟΣ ΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ” (ΦΩΤΟ)

p1

Με τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλο συναντήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας.Ο πρωθυπουργός ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφίες από τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Μονή του Αγ. Δανιήλ, ενώ τον κ. Τσίπρα συνόδευε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και οι υπουργοί Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Κοτζιάς.
Υπενθυμίζουμε:

Υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα, ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ μίλησε για «έναν πολύ σημαντικό εταίρο με προοπτική».
Κατά την διάρκεια της συνάντησης, κάλεσε τον Ελληνα ομόλογό του να μιλήσει για τα ανοιχτά για τα θέματα οικονομικής συνεργασίας, που συζητήθηκαν μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.
Προηγούμενη ενημέρωση:
Συνάντηση με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Τον κ. Τσίπρα συνοδεύουν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και οι υπουργοί Νάντια Βαλαβάνη, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Νίκος Κοτζιάς. Η συνάντηση πραγματοποιείται στη Μονή του Αγ. Δανιήλ.
Ενημέρωση 16:49 
Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ.
Ο Ρώσος Πρωθυπουργός, υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα, ανέφερε ότι η Ελλάδα είναι διαχρονικά παραδοσιακός εταίρος της Ρωσίας και σημείωσε: «Ελπίζουμε η επίσκεψή σας να φέρει, όχι μόνο πολιτικά αλλά και οικονομικά αποτελέσματα».
t1
Από την πλευρά του ο Πρωθυπουργός τόνισε, σύμφωνα με τηλεοπτικό σταθμό, ότι «είναι χαρά και τιμή μας να σας συναντήσουμε σήμερα» και υπογράμμισε: «Χθες είχα μία ουσιαστική συνάντηση με τον Πρόεδρο Πούτιν και θέσαμε τις βάσεις για επανεκκίνηση των σχέσεων των δύο χωρών».
t3
«Η σχέση φιλίας που αισθάνονται οι λαοί μας είναι δεδομένη. Είναι αναγκαίο να δώσουμε μία ώθηση στις σχέσεις, συζητώντας μία σειρά από θέματα. Είμαστε βέβαιοι ότι η προσπάθεια θα στεφθεί με επιτυχία και την επόμενη χρονιά θα οργανώσουμε το έτος Ελλάδα – Ρωσία 2016 προς όφελος και των δύο λαών», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.
m1m2m3
t2
Προηγούμενη ενημέρωση:
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού «οι συνομιλίες του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρωθυπουργό Ντ. Μεντβέντεφ, θα περιλαμβάνουν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος, όπως, μεταξύ άλλων, ζητήματα εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας, επενδύσεων, ενέργειας, τουρισμού και μορφωτικής – πολιτιστικής συνεργασίας, εν όψει και των εκδηλώσεων του αμοιβαίου Αφιερωματικού Έτους 2016 Ελλάδας- Ρωσίας».
Συγχρόνως, οι ηγέτες των δύο χωρών θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τις σχέσεις ΕΕ- Ρωσίας, καθώς και τις τρέχουσες εξελίξεις σε περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Ανοιξε ο δρόμος για την κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει την ελληνική επικράτεια και θα κατευθύνεται προς την Ευρώπη
Στο σημερινό πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα ξεχωρίζουν οι συναντήσεις που θα έχει με τον Ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβέντεφ και τον Πατριάρχη Μόσχας και Πάσης Ρωσίας Κύριλλο, στις 15.00 και στις 16.30 αντίστοιχα.
Το πρωί ο κ. Τσίπρας θα δώσει διάλεξη με θέμα «Ελληνο-ρωσικές σχέσεις και η Ευρώπη. Προκλήσεις και προοπτικές» στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας (MGIMO).
Αργότερα, στις 12.00 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κρατικής Δούμας, Σεργκέι Ναρίσκιν.
Κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν χθες ιστορικής σημασίας τη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν .
Όπως σημείωναν, η χθεσινή συνάντηση σηματοδοτεί την επαναθεμελίωση και την επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων, ενώ τόνιζαν ότι οι επαφές έγιναν σε εξαιρετικό και εποικοδομητικό κλίμα σε όλα τα επίπεδα κάτι που αποτυπώθηκε τόσο στις συμφωνίες όσο και στις δηλώσεις που έγιναν.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, εκδηλώθηκε εκτεταμένο ενδιαφέρον από τη ρωσική πλευρά για επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Συγκεκριμένα, άνοιξε, όπως επισήμαιναν, ο δρόμος για την κατασκευή ελληνικού αγωγού φυσικού αερίου που θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, θα διασχίζει την ελληνική επικράτεια και θα κατευθύνεται προς την Ευρώπη.
Μάλιστα όπως ανέφεραν κυβερνητικοί παράγοντες η Ρωσία εξετάζει να προκαταβάλλει άμεσα τα μελλοντικά κέρδη από τον αγωγό προκειμένου να χρηματοδοτηθεί το έργο και η Ελλάδα να αρχίσει να ξεπληρώνει από το 2019, οπότε και αναμένεται να λειτουργήσει ο αγωγός.
Επίσης, κύκλοι του Μαξίμου σημείωναν ότι είναι υπό επεξεργασία φόρμουλα για τη δυνατότητα εξαγωγών ελληνικών αγροτικών προϊόντων στη ρωσική αγορά μέσω της ίδρυσης κοινών ελληνορωσικών εταιρειών.
Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι επαφές του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Μόσχα.
Στις 3 το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τον Ρώσο πρωθυπουργό, Ντμίτρι Μεντβέντεφ στον οίκο δεξιώσεων της ρωσικής κυβέρνησης.
Τέλος στις 4:30 το μεσημέρι ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον Πατριάρχη Μόσχας, Κύριλλο στην Ιερά Μονή Αγ. Δανιήλ.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του