'ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΝ ΤΟΥ'Σ ΣΚΟΠΟΥΣ ΤΟΥΣ''...

Τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν σχολιάζει σε δημοσίευμά της η γαλλική εφημερίδα Les Echos κάνοντας λόγο για ένα παιχνίδι γεωπολιτικών επιρροών, ...
όπου ο κάθε ένας εκ των δύο ηγετών χρησιμοποιεί τον άλλον για να πετύχει τους στόχους του.Με τη συνάντησή του αυτή στη Μόσχα ο Αλέξης Τσίπρας αναζητεί τόσο πολιτική όσο και οικονομική βοήθεια, αναφέρει ο αρθρογράφος του κειμένου Fedor Loukianov, ασκώντας πιέσεις στουςΕυρωπαίους, οι οποίοι απαιτούνμεταρρυθμίσεις πριν απελευθερωθεί οποιαδήποτε άλλη βοήθεια προς τη χώρα.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Ελλάδα πέραν του χρέους, αποτελεί ένα θέμα γεωπολιτικής σημασίας. Το Κρεμλίνο θέλει να πάρει την ευκαιρία να επιδεινώσει τη διάσταση απόψεων στην Ευρώπη έναντι της Μόσχας.
Εν μέσω πλήρους κρίσης στην Ουκρανία, τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης αλλά και Ρώσοι αξιωματούχοι υπενθυμίζουν συνεχώς τελευταία ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επικρίνει τις Βρυξέλλες για τις κυρώσεις έναντι της Μόσχας και ότι τάσσεται εναντίον της επέκτασής τους.

Παράλληλα, διαδίδουν ότι αν το παρόν «μπρα-ντε-φερ» για το ελληνικό χρέος κλιμακωθεί, η Αθήνα θα μπορούσε όχι μόνο να εξέλθει της ζώνης του ευρώ, αλλά να φύγει και από το ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Loukianov, «σε αυτό το παιχνίδι γεωπολιτικής επιρροής, Μόσχα και Αθήνα χρησιμοποιούν η μία την άλλη, χωρίς να ξεγελιούνται...».

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του