ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΙΣΟΠΕΔΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΟΥΚΡΑΝΩΝ ΝΑΖΙ Έλληνες της Ουκρανίας: "Είμαστε μαζί με τους Νεορώσους" - Η κυβέρνηση Α.Σαμαρά στήριξε το Κίεβο ενάντια στους Ομογενείς



Στο
πλευρό της Νέας Ρωσίας πολεμά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων ομογενών στην

Ουκρανία που μπορούν να φέρουν όπλα, και η πρότερη κυβέρνηση Α.Σαμαρά-Ε.Βενιζέλου επέλεξε να στραφεί εναντίον της επιλογής των ομόαιμων,ομόγλωσσων,ομόθρησκων και ομότροπων αδελφών της Διασποράς, παίρνοντας το μέρος του ναζιστικού Κιέβου εναντίον των ρωσόφωνων και της Ρωσίας ειδικότερα.Οι ζημιές που προξένησε η προηγούμενη κυβέρνηση στις ελληνορωσικές σχέσεις, πέραν από διπλωματικές, και γεωπολιτικές ήταν και οικονομικές καθώς το ρωσικό εμπάργκο έθιξε άμεσα πλείστους εξαγωγικούς τομείς της ελληνικής οικονομίας. Ευτυχώς όπως αοδεικνύει η σημερινή κυβέρνηση οι ζημιές αυτές μπορούν να αποκαταταθούν.Πάνω απ'ολα είναι το εθνικό συμφέρον και οι ιΣτο σχυροί ιστορικοί, και πολιτιστικοί δεσμοί που συνδέουν την Ελλάδα με την ομόδοξη Ρωσία που έχουν σημασία, και όχι τα συμφέροντα της Ουάσιγκτον και των απρόσωπων Βρυξελλών, ή του Βερολίνου.Στο ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, αναφέρεται ότι οι Ελληνες ομογενείς τρέφουν φιλορωσικά αισθήματα και έχουν πάρει το μέρος των ρωσόφωνων στησυντριπτική τους πλειοψηφία, ωστόσο ελληνικές πόλεις και χωριά βρίσκονται και από τις δύο μεριές της εμπόλεμης ζώνης, με τον μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό να βρίσκεται στην Μαριούπολη, το σημαντικότερο λιμάνι και βιομηχανικό κέντρο της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας που προς το παρόν βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ναζιστικού Κιέβου.

Στην κωμόπολη Στίλα ο πληθυσμός είναι κατά 90% ελληνικός, όπως και στο γειτονικό χωριό Χούταρ Πετρόφσκοβο όπου μέχρι πρότινος μαίνονταν αιματηρές μάχες.

Τα χωριά σήμερα δε θυμίζουν σε τίποτα ακμάζουσες ελληνικές κοινωνίες, αφού οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν φύγει να σωθούν από τους βομβαρδισμούς και οι υπόλοιποι που έμειναν πήραν τα όπλα. Μέσα στα χωριά η κατάσταση είναι εξίσου φρικτή, με συνοικίες ολόκληρες να έχουν ισοπεδωθεί από τις μάχες και τις επιδρομές των Ουκρανών ναζί.

Θυμίζουμε ότι σε αυτές τις περιοχές έδρασαν τα κατηγορούμενα για εγκλήματα πολέμου ναζιστικά τάγματα της ουκρνικής Εθνοφρουράς Αιντάρ, και Αζόφ.

Είναι γνωστό ότι η ουκρανιική Εθνοφρουρά αποτελείται κατά 95% από μέλη του Δεξιού Τομέα, της γνωστής ναζιστικής οργάνωσης, θαυμαστές του χασάπη Στέπαν Μπαντέρα και των ουκρανικών SS.

«Τη Στίλα, επί ένα μήνα τη βομβάρδιζαν καθημερινά τρεις φορές την ημέρα» εξηγεί η Σβετλάνα Βασιλίεβα, πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων στο Σταρομπέσεβο, τη μεγαλύτερη πόλη της περιφέρειας.

Τα περισσότερα χωράφια είναι εγκαταλελειμμένα ή σπαρμένα με νάρκες και βόμβες και καθημερινά τα συνεργεία αποναρκοθέτησης καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να καθαρίσουν την περιοχή.

Στην περιοχή του Σταρομπέσεβο, που είναι αδελφοποιημένη με το δήμο Αίγινας βρίσκονται τουλάχιστον 7.000 Ελληνες. Εκεί σκοτώθηκαν συνολικά 47 άμαχοι και καταστράφηκαν 480 σπίτια. Πριν τον πόλεμο ζούσαν 51.000 κάτοικοι ενώ τώρα έχουν απομείνει λιγότερα από τα 2/3 του πληθυσμού.

Οσο για το μέλλον της σύρραξης οι οιωνοί είναι μάλλον απαισιόδοξοι όπως επισημαίνει ο Ελληνας γνωστός στρατιωτικός και πολιτικός παράγοντας στο Ντόνετσκ, Αποστόλης, ή «Πάλιτς ο Ελληνας»: «Ο πόλεμος θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα. Κατά την άποψη μου για άλλα 2-3 χρόνια. Εδώ κοντά στις περιοχές που ελέγχουμε και είμαστε στην πρώτη γραμμή της αντιπαράθεσης με τα ουκρανικά στρατεύματα θα κρατήσει σίγουρα μέχρι το καλοκαίρι, αλλά γενικά για 2-3 χρόνια ακόμα.»

Είναι σαφές ότι θα υπάρξει και τρίτος γύρος στην ουκρανική κρίση. Απλά οι δύο πρώτοι απέδειξαν ότι ο ουκρανικός Στρατός έιναι παντελώς ανέτοιμος για να επιβληθεί στους άριστα οργανωμένους και εμπειροπόλεμους πλέον ρωσόφωνους. Η τελευταία ήττα στο Ντεμπάλτσεβο κόστισε στο Κίεβο και το τελευταίο σημείο ανεφοδιαμού οποιασδηποτε νέας προσπάθειας εισβολής εντός των νεορωσικών εδαφών.

Το ζήτημα είναι ότι υπάρχουν ακομα εκατομμύρια ρωσόφωνων εντός των ουκρανικών εδαφών που και αυτοί επιζητούν την ένωσή τους με την Μητέρα Ρωσία. Το τι θα πράξουν θα φανεί στα επομενα δύο έτη, αφού βλέπουν ότι η Νέα Ρωσία έχει ορθοποδήσει και είναι πλέον συμπαγής.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του