ΝΕΑ “BOMBA” ΑΠΟ ΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES: Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΑΝ ΔΕΝ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ! – ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ

DR

Διαψεύδουν το δημοσίευμα των Financial Times κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν προετοιμάζεται για χρεοκοπία.“Η Ελλάδα, θα τους απογοητεύσουμε για μια ακόμα φορά, δεν προετοιμάζεται για καμιά χρεοκοπία –το ίδιο ισχύει και για τους δανειστές. Οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς με στόχο μια αμοιβαία επωφελή λύση” αναφέρουν χαρακτηριστικά.“Η 24η Απριλίου θα αποδειχθεί μια ακόμα ημερομηνία που δεν θα συμβεί το «τέλος του κόσμου». Έχουν προηγηθεί η 25η Ιανουαρίου [εκλογές], η 28η Φεβρουαρίου [ημερομηνία λήξης της συμφωνίας Σαμαρά], η 9η Απριλίου [δόση προς ΔΝΤ].
Αυτό που φαίνεται να ενοχλεί είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει τέλος στις πολιτικές λιτότητας βάζοντας ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα το ζήτημα της ανάπτυξης” τονίζουν κύκλοι του Μαξίμου και προσθέτουν ότι περιμένουν με ενδιαφέρον το άρθρο των FT της 25ης
Απριλίου.
Προηγούμενη ενημέρωση:
Η Ελλάδα προετοιμάζεται για χρεοκοπία σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία με τους δανειστές μέχρι το τέλος Απριλίου, ισχυρίζονται σε σημερινό τους άρθρο οι Financial Times, επικαλούμενοι δήλωση αξιωματούχου της ελληνικής κυβέρνησης.
«Εχουμε φτάσει πλέον στο τέλος του δρόμου» φέρεται να δήλωσε, σύμφωνα με τους FT o συγκεκριμένος παράγοντας της κυβέρνησης, εξηγώντας πως «αν οι Ευρωπαίοι δεν αποδεσμεύσουν άμεσα τα χρήματα της επόμενης δόσης δεν υπάρχει εναλλακτική εκτός της χρεοκοπίας».
Μάλιστα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ένα τέτοιο σενάριο θα ισοδυναμεί με «σοκ δίχως προηγούμενο» για την Ευρωζώνη, πέντε μόλις χρόνια αφότου η Ελλάδα έλαβε τα δύο πρώτα πακέτα-διάσωσης από την ΕΕ και το ΔΝΤ, ύψους συνολικά 245 δισ. ευρώ.
Και μπορεί, σύμφωνα με τους FT, μια ελληνική χρεοκοπία να μην σήμαινε ότι η Ελλάδα θα έβγαινε αυτόματα από την Ευρωζώνη, ωστόσο, όπως υπογραμμίζουν, θα καθιστούσε πολύ δύσκολο για τον Αλέξη Τσίπρα να κρατήσει την χώρα στη ζώνη του ευρώ, ένας στόχος που ήταν μέρος της προεκλογικής του εκστρατείας -όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του