ΤΟ DEFENCENET.GR ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΜΕ ΠΟΥ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Οταν ο Πατριάρχης Πασών των Ρωσιών Κύριλλος ευλόγησε τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις (βίντεο)

Σε μια συνάντηση που ξεπέρασε σε διάρκεια την μία ώρα και το περιεχόμενό της είχε βαθιά πολιτική
σημασία, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Πάνος Καμμένος επισκέφθηκε στην έδρα του Πατριαρχείου στην Μόσχα τον Πατριάρχη Πασών των Ρωσιών Κύριλλο και τα όσα διαμοίφθηκαν ξεπερνούν κατά πολύ τις συνήθεις τυπικές ολιγόλεπτες συναντήσεις Ελλήνων αξιωματούχων με τον ρώσο Πατριάρχη.Το defencenet.gr ήταν το μόνο ελληνικό ή ξένο ΜΜΕ που παραβρέθηκε και κατέγραψε την μακρά συνάντηση του Ελληνα πολιτικού και του Ρώσου θρησκευτικού ηγέτη και σας μεταφέρει κατ'αποκλειστικότητα τα βασικά σημεία της.Η συζήτηση ξεκίνησε από την παράκληση του υπουργού Εθνικής Αμυνας προς τον Ρώσο Πατριάρχη "Να ευλογήσει τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις": "Ζητώ από εσάς Μακαριότατε την ευλογία σας για τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις", κάτι που ο Ρώσος Πατριάρχης την έδωσε αμέσως τονίζοντας ότι "Είναι μεγάλη τιμή που δέχεται τον ηγέτη των εληνικών Ενόπλων Δυνάμεων".

Είναι η πρώτη φορά που Ρώσος Πατριάρχης δίνει στην ευλογία του στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις και το γεγονός αυτό από μόνο του είναι εντυπωσιακό καθώς τυπικά οι δύο χώρες βρίσκονται σε αντίπαλα στρατόπεδα, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό, αλλά και η Πολεμική Αεροπορία τους τελευταίους 12 μήνες έχουν εμπλακεί σε πολλές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας με σενάρια προσβολής των ρωσικών δυνάμεων!

Φαίνεται όμως ότι η δύναμη της κοινής Ορθόδοξης πίσης ξεπερνά κατά πολύ τις τεχνιτές και κατ'όνομα, συμμαχίες...

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας τον προσκάλεσε το 2016 που θα εορταστούν και τα 1600 έτη του ρωσικού μοναστισμού να μεταφερθεί στο Αγιο Ορος με πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μια τιμή που συγκίνησε ιδιαίτερα τον Πατριάρχη, όπως φάνηκε από τη έκφραση του προσώπου του.

Ο Ρώσος Πατριάρχης ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της τοποθέτησής του στις τραγικές στιγμές που βιώνουν οι Ελληνορθόδοξοι, αλλά και οι καθολικοί χριστιανοί στην Μέση Ανατολή και αναφέρθηκε στις καταστροφές των ναών στην Συρία, το Ιράκ κλπ. και τις σφαγές των χριστιανών. "Ξεριζώνουν τον χριστιανισμό από την πατρογονική του κοιτίδα. Πώς θα κτιστούν πάλι τόσες εκατοντάδες εκκλησίες που καταστράφηκαν; Τόσες χιλιάδες άνθρωποι που χάθηκαν; Και κανείς στην Δύση δεν συγκινείται γι'αυτούς.

Αλλά τι να περιμένει κανείς από την πολιτική που ακολουθείται από τα δυτικά κράτη όταν αρνούνται ακόμα και στις ίδιες τις χώρες τους να χαρακτηρίσουν το Πάσχα με το όνομα του και το αποκαλούν πλέον "Εαρινή εορτή"; Ετσι κλείνουν τα μάτια και σε όλο αυτό το κακό στην Μέση Ανατολή";

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μίλησε σκληρά κατά της Νέας Τάξης Πραγμάτων τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Η Νέα τάξη Πραγμάτων κυνηγά την Ορθοδοξία. Θέλει έναν κόσμο χωρίς έθνη και χωρίς θρησκείες, απόλυτα ισοπεδωμένο. Εμείς θα σταθούμε απέναντι σε αυτές τις ιδέες και σε όσους τις πρεσβεύουν. Είμαστε αδελφά ορθόδοξα έθνη και οφείλουμε να συνεργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε αυτούς που επιθυμούν να ξεριζωθει ο χριστιανισμός και η Ορθοδοξία".

Και αναφέρθηκε στην απαγωγή των δύο μητροπολιτών στην Συρία, οι οποίοι δεν βρέθηκαν ποτέ, τονίζοντας ότι "Κανείς δεν αντέδρασε τότε. Τώρα οι σπόροι του κακού στην μορφή του ισλαμοφασισμού έχουν κυριεύσει την Μέση Ανατολή και απειλούν την ίδια την Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε κυματοθραύστη ενός ανεξάντλητου ρεύματος λαθραίων μεταναστών που δημιούργησε αυτή η εγκληματική πολιτική της Νέας Τάξης στην Μέση Ανατολή. Δεν θα επιτρέψουμε να μας πνίξει αυτό το κύμα...".

Μάλιστα έκανε και ειδική αναφορά στον πόλεμο της Ουκρανίας και την επανάσταση στις ρωσόφωνες περιοχές λέγοντας: "Ολοι αυτοί που υποστήριζαν τους ισλαμοφασίστες που έχουν αιματοκυλίσει την Μέση Ανατολή, αυτοί που πολεμούσαν μαζί τους εκεί, τώρα έχουν μεταφερθεί στην Ουκρανία και πολεμούν στο πλευρό των νεοναζιστών όχι μόνο κατά των ορθόδοξων ρωσόφωνων, αλλά και κατά των εκατοντάδων χιλιάδων ελληνικής καταγωγής πολιτών της περιοχής"!

Δεν παρέλειψε να κάνει και ειδική αναφορά στην ελληνική κυβέρνηση τονίζοντας ότι"Συγκυβερνούμε με ένα αριστερό κόμμα στην Ελλάδα, το οποίο όμως σέβεται και τιμά όλα όσα έχουμε συμφωνήσει για την ανάγκη προστασίας της ορθόδοξης πίστης στην Ελλάδα στην οποία εμείς πιστεύουμε".

Κι ένα μικρό απόσπασμα από την συνάντηση των δύο ανδρών:
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του