“EAN ΠΛΗΡΩΝΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ Ο ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΩΡΑ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΒΕΝΖΙΝΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ”

vardis

Την αδυναμία της Ελλάδας να υπερασπιστεί τον εαυτό της ακόμα και απέναντι στις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις εξαιτίας της άσχημης οικονομικής κατάστασης των ενόπλων δυνάμεων σχολιάζει σε δημοσίευμά του το Newsweek. «Η Τουρκία είναι ο λόγος που έχουμε πολύ μεγάλες ένοπλες δυνάμεις. Και τώρα η Τουρκία έχει εντοπίσει πως υπάρχει μια αλλαγή στην ισορροπία δυνάμεων. Με την αύξηση των δραστηριοτήτων της στο Αιγαίο προσπαθεί να μας φθείρει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Κώστας Κολιόπουλος, μιλώντας στο Newsweek.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας υπήρξαν τεταμένες για δεκαετίες, χάρη στη διαίρεση της Κύπρος και τη συνεχιζόμενη διαμάχη για την κυριαρχία στην περιοχή του Αιγαίου, σχολιάζει το δημοσίευμα προσθέτοντας πως κάθε χρόνο η Ελλάδα αναφέρει εκατοντάδες παραβιάσεις του τουρκικού στρατού από ξηρά και θάλασσα.
Στοιχεία από το Διεθνές Ινστιτούτο Ερευνών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI), δείχνουν ότι πέρυσι η Ελλάδα δαπάνησε 4 δισ. ευρώ για την άμυνα, που αποτελεί το 2,5% του ΑΕΠ της χώρας, ποσοστό ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Όπως είχε αποκαλύψει το UNFOLLOW –και δεν διαψεύστηκε– «πρόκειται για πρόστιμα και βεβαιωμένες φορολογικές υποχρεώσεις που, μόνο για τη Motor Oil και μόνο για τα έτη 2010-2011, ανέρχονται ήδη στα 480 εκ. ευρώ (από 800 εκ. ευρώ που ήταν το αρχικό πρόστιμο, ενώ υπολογίζεται ότι, αν ελεγχθούν και οι άλλες χρονιές, το ποσό μπορεί να φτάσει το 1,2 δισ. ευρώ)».Όπως μάλιστα σημείωναν τότε στελέχη οικονομικών υπηρεσιών, «αν πραγματοποιηθούν διευρυμένοι έλεγχοι που θα αφορούν τις λεγόμενες «τριγωνικές πωλήσεις» σε όλες τις αντίστοιχες εταιρείες, μπορεί να υπάρξουν για το ελληνικό δημόσιο έσοδα που αγγίζουν αστρονομικά ποσά, από 12 έως 15 δισ. ευρώ».
Η τροπολογία έρχεται να εξυπηρετήσει «πλήθος εταιρειών και ιδίως εταιρειών πετρελαιοειδών». Όπως σημείωναν οι ίδιες πηγές -η πρώτη εταιρεία είναι η Μotor Oil του Βαρδή Βαρδινογιάννη και η δεύτερη τα ΕΛΠΕ του Σπύρου Λάτση όπου είναι συνέταιρος με το ελληνικό δημόσιο- «συγκεκριμένα σε αυτές, επιβλήθηκαν πρόστιμα, στη μία 660 εκατ. € και σε μία άλλη 220 εκατ. € για τη χρήση 2010, διότι μετά από έλεγχο βρέθηκε ότι οι εταιρείες αυτές καταχώρησαν στα έξοδά τους τιμολόγια και παραστατικά που εξέδωσαν offshore εταιρείες με έδρα τον Παναμά, κατόπιν τριγωνικών συναλλαγών, δηλαδή κατόπιν συναλλαγών που διενεργήθηκαν μεταξύ αυτής και του πραγματικού προμηθευτή της, που βρισκόταν στη Ρωσία, με έκδοση όμως τιμολογίων από offshore εταιρίες που εδρεύουν στον Παναμά και αλλού και όχι από τον πραγματικό προμηθευτή».
Τα μεγέθη των εταιρειών και τα ονομάτων των επιχειρηματιών Βαρδινογιάννη και Λάτση που βρίσκονται πίσω από αυτές, είναι ακριβώς το κίνητρο που έσπρωξε τους προδότες υπουργούς της προηγούμενης κυβέρνησης που έπρεπε να είναι φυλακή σε αυτή την χαριστική πράξη, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει το ειδησεογραφικό το ixnos.blogspot.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι ο Ασημακόπουλος Κωσταντίνος! Δολοφόνησαν απόψε στην Ηλιούπολη τον υπαρχηγό του "σκληρού της νύχτας" Γιώργου Μοσχούρη.

ΑΠΟ ΤΑ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΕΚΡΗ. «ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΩ». Ο ΣΠΙΟΥΝΟΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗΣ» ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, Ο ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥ ΛΗΣΜΟΝΗΣΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΦΑΙΡΕΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ. ΤΑ ΣΤΕΦΑΝΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΦΟ ΤΗΣ

Η ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΧΗ H σύζυγος του Γιάννη Μαντζουράνη εισηγήτρια στο ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες; Η έμπειρη ρεπόρτερ Νεφέλη Λυγερού με την βοήθεια του Γιώργου Πετρίδη αποκαλύπτει την συναρπαστική ζωή του